Jure Dolenec: “Igralec tekme bi danes morala biti celotna ekipa”

Slovenci so po zmagi nad Portugalsko izpolnili prvi zastavljen cilj, Uvrstitev na olimpijske kvalifikacije. A že danes jih čaka bolj pomembna tekma za polfinale. Proti Norvežanom, tekma se začne ob 18:15, potrebujejo vsaj točko, če Madžarska premaga Portugalsko.


Rad bi pohvalil celotno ekipo res. Izjemna borba v obrambi. Spet smo zgrešili ogromno “zicerjev”, ampak vemo kje se tekma dobiva, dobiva se v obrambi. Pokazali smo značaj, pokazali smo karakter. Čestitke fantom. Naš prvi cilj smo izpolnili. Treba to  zdaj čimprej pozabiti, se spočiti in jutri igramo najbolj pomembno tekmo na prvenstvu za polfinale in gremo mirno v njo, je bil po zmagi nad ekipo navdušen Dean Bombač.

Kaj Bombač pričakuje od današnje tekme z Norveško? “Sigurno nas čaka težka tekma, najtežja na tem prvenstvu. Oni so najmočnejši v naši skupini, ampak ni strahu za nas, ni strahu, da ne bi bili pravi danes. Vemo kaj je v igri. Danes se odpočijemo, naredimo kar imamo za narediti in na polno na zmago.” 

Kako je Dolenec opisal situacijo takoj po tekmi? Vedeli smo, da imamo odgovore na tako igro v obrambi. V prvem polčasu tudi ni bilo tako slabo, ampak v nekih trenutkih enostavno nismo izbrali prave akcije nismo vtekli v prazen prostor, nismo naredili pravih stvari. Potem zgubljal žoge in so oni dosegali lahke gole iz protinapadov. Tako, da ja drugi polčas precej bolj zrel in pa obramba na čelu s Klemnom Ferlinom.

“”Man of the match” je bila včeraj naša obramba za mene. V drugem polčasu smo sicer tudi v napadu odigrali na zelo visokem nivoju, našli zelo lepe priložnosti za dosego zadetkov, ampak je bil njihov vratar izjemen. Ampak, če vidimo, da smo drugi polčas dobili s šestimi goli razlike to sam pokaže kaj je v drugem polčasu delala obramba na čelu s Ferlinom, tako da, ja definitivno si celotna ekipa za svojo borbo in prizadevanje v obrambi zasluži ta naziv,” je po tekmi dejal kapetan Jure Dolenec, da si naziva igralca tekme na zasluži on ampak celotna ekipa.

Mi smo tudi zelo srečni, ker v bistvu že od tistega izpada v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo se pogovarjamo o tem prvenstvu in kako je treba vzeti eno od dveh mesta za olimpijske kvalifikacije. To nam je zdaj uspelo, ampak ja v igri je še polfinale, je s prvim zastavljeni ciljem zadovoljen Dolenec.

Prvi cilj je izpolnjen, ampak nismo še rekli zadnje. Mi si želimo priti v polfinale in jaz verjamem, da bomo tja tudi prišli, je jasne cilje razkril Blaž Janc.

Vir izjav: RTV SLO
Foto: Anže Malovrh

Komentarji