Ljubomir Vranješ: “Imamo ogromno zelo dobrih igralcev”

Slovenija se je po porazu hitro pobrala. Včeraj so premagali zelo neugodno in na tem prvenstvu odlično ekipo Portugalske. Portugalci pa so bili poleg vsega še glavni nasprotnik v boju za olimpijske kvalifikacije in tako so so slovenski reprezentanti priigrali tudi to vozovnico.


Kako so se po mnenju selektorja Ljubomirja Vranješa po porazu odzvali njegovi varovanci. “Dobro. Mislim, da so pokazali zares lep karakter. Ni lahko po porazu kot smo ga imeli proti Madžarski in fantje vedo zakaj igrajo. Zato jim ne rabim govoriti, da rabijo motivacijo, imajo srca in to je zares lepo videti.”

“Pričakoval sem še težjo tekmo. Razliko enega ali dveh zadetkov na koncu, zato res mislim, da smo danes odigrali dobro tekmo. Obramba in Klemen Ferlin na golu sta bila fantastična, tako kotu tudi napad. Bilo je veliko koncentracije in discipline pri celotni ekipi zato sem res vesel za njih,” Ljubomir Vranješ iskreno o tem, da je pričakoval še težje delo.

Po tekmi je Ljubomir Vranješ hvalil od prvega do zadnjega igralca. “Imamo ogromno zelo dobrih igralcev. V prvem polčasu sem Jureta Dolenca namenoma odpočil za drugi polčas, ko smo imeli hitre menjave. To je zelo pomembno zanj, saj je on zelo pomemben za nas. Tudi Nejc Cehte je opravil dobro delo v obrambi. Lahko vam povem pozitivne stvari za vsakega.”

“Nič nimamo izgubiti. Mi bomo šli 100% in bomo videli kaj se bo zgodilo.” je Vranješ za konec dodal kako se bodo pripravili na tekmo z Norveško.

“Ko sem po tekmi s Švedsko rekel, da sem mrtev, zdaj sem res. Nimam po moje niti enega atoma več,” je po tekmi komentiral Borut Mačkovšek.

Kako pa je Mačkovšek videl borbo na igrišču. “Jaz mislim, da je bila prava vojna bi rekel. Ampak mene ne zanima, če so gledalci uživali ali ne. Jaz sem vesel, da so žoge, ki smo jih metali proti golu šle za golovo črto. Gol se šteje ali je lep ali je grd, ali je iz daleč ali je iz pol metra in danes res smo bili nekako trmasti.”

“V takšnih trenutkih, ko je najtežje je potrebna neka poteza več in jaz sem danes probal vnovčiti to kar imam dobro. Torej, da ukradem žoge, da nekako dvignem ekipo,” je bil po tekmi zadovoljen Blaž Janc.

Vir izjav: RTV SLO
Foto: Anže Malovrh

Komentarji