Jure Kocbek zapušča Ormož

Prleški klub RK Jeruzalem Ormož v naslednji sezoni ne bo mogel več računati na Jureta Kocbeka. V javnost je namreč odjeknila novica, da se 25-letni igralec v naslednji sezoni seli k avstrijskemu prvoligašu SC Ferlach.


Kocbek je svoje prve rokometne korake napravil pri matičnem klubu RK Arcont Radgona, za katerega je nastopal do sezone 2012/2013, nato pa se je v naslednji sezoni preselil v Ormož. Tu je uspešno nastopal osem sezon, zdaj pa se je odločil, da se prvič v svoji karieri preizkusi v tujini. Uspešno je nosil tudi dres slovenske reprezentance v mlajših kategorijah, pohvali pa se lahko z osvojitvijo drugega mesta z mladinsko reprezentanco na svetovnem prvenstvu leta 2015 v ruskem Yekaterinburgu.

25-letni Kocbek je v letošnji sezoni prispeval levji delež k osvojitvi 4. mesta v ligi NLB in bil u 118 zadetkim skupaj z Martinom Hebarjem drugi najboljši strelec Ormoža. Kocbek naj bi imel tudi ponudbe iz največjih slovenskih klubov, a se je odločil za prestop k avstrijskemu Ferlachu.

“Izredno smo veseli, da se je Jure, kljub številnim ponudbam, odločil za igranje v Ferlachu. Je točno takšen tip igralca, kot smo ga iskali. Okrepil bo našo igro tako v napadu kot v obrambi,” je ob podpisu pogodbe dejal predsednik SC Ferlach Walter Perkounig.

“V Ferlachu želim narediti naslednji korak v svoji karieri. Končal sem poslovni študij, rad pa bi izpopolnil tudi nemščino. Zato je Ferlach zame najboljša opcija. Prav tako bi rad prispeval k željenemu cilju, da se Ferlach prvič uvrsti v polfinale prvenstva. Vsekakor se veselim igranja v novemu klubu,” je dejal Jure Kocbek.

Ime in Priimek: Jure Kocbek
Datum rojstva: 22.1.1996
Višina: 191 cm
Teža: 92 kg
Prejšnji klubi: RK Radgona, RK Velika Nedelja, RK Jeruzalem Ormož
Vzornik: Filip Jicha

FOTO: Nina Blagovič/RK Jeruzalem Ormož

Komentarji