Danes začetek 2. kroga končnice za prvaka 1. B DRL

2. krog končnice za prvaka 1. B lige se bo pričel danes, ko bodo na sporedu tri tekme. Po prvem krogu, ki je minil brez pravih presenečenj, bomo tokrat spremljali tri zanimive obračune v boju za napredovanje v 1. ligo NLB.


Šmartno je v letošnji sezoni 1. B lige nedotakljiv. Šmarčani so na 12 tekmah dosegli prav toliko zmag in so na odlični poti za osvojitev naslova prvaka 1. B lige in uvrstitvi v ligo NLB. Danes bo Šmartno gostilo Mokerc-KIG, ki zaseda 4. mesto na lestvici. Z zmago bi si lahko rokometaši Šmartnega že priigrali napredovanje v ligo NLB.

Nocoj bo v Športni dvorani Brežice odigran tudi posavski derbi. V goste k Brežicam prihaja Krško, ki je v odlični formi. Krčani so na tekmi prvega kroga končnice za prvaka namreč v domači dvorani deklasirali Dolane in jih ugnali z visoko razliko. Brežice, ki z enakim številom točk kot Dol zasedajo peto mesto, bodo ugoden rezultat na posavskem derbiju iskale po porazu v Šmartnem.

Ranjeni Dolani, ki so v minulem krogu končnice za prvaka 1. B lige odigrali katastrofalno tekmo v Krškem, bodo popravni izpit iskali nocoj na tekmi proti SVIŠ-u. Dolski rokometaši bodo prvič po dolgem času v domači dvorani pozdravili tudi domače navijače. Dolane pa čaka izjemno težka naloga proti rokometašem SVIŠ-a, ki zasedajo drugo mesto na lestvici.

KONČNICA ZA PRVAKA 1. B DRL, 2. KROG

Petek, 28. maj, ob 18:30 (Dvorana Pungrt)
RD HERZ ŠMARTNO – ŠD MOKERC – KIG

ob 19:00 (Športna dvorana Brežice)
RK BREŽICE – ROKOMETNI KLUB KRŠKO 

ob 19:30 (Dvorana Dolanka)
RK DOL TKI HRASTNIK – RK SVIŠ IVANČNA GORICA 

FOTO: RD Herz Šmartno Facebook

Komentarji