Jutri dvoboj za naslov v 1. B ligi

Medtem ko sta v sredo zadnjo tekmo sezone že odigrala Brežice in Dol, bosta jutri na sporedu še dve tekmi v končnici za prvaka 1. B lige. V Ivančni Gorici bomo videli dvoboj za prvaka lige, ko se bosta pomerila domači RK SVIŠ Ivančna Gorica in prvouvrščeni RD Herz Šmartno. Zadnjo tekmo v sezoni bosta odigrala tudi Krško in Mokerc-KIG.


SVIŠ-u priložnost za osvojitev naslova

Rokometaši RK SVIŠ Ivančna Gorica bodo v zadnjem krogu 1. B DRL lovili željeni naslov. Nasproti jim bo stala ekipa RD Herz Šmartno, ki s točko prednosti trenutno zaseda prvo mesto. Šmarčani bodo na zadnji tekmi prvenstva zagotovo lovili zmago, a bi jim zaradi boljše gol razlike iz prvega medsebojnega obračuna za osvojitev 1. mesta zadostovala že točka. SVIŠ bo naredil vse, da se od domačih navijačev poslovi z zmago in v ligo NLB odpotuje s prvega mesta v 1. B ligi.

Mokerc-KIG lovi 4. mesto

Po sredini zmagi Dola v Brežicah so Zasavci zasedli 4. mesto na lestvici. Brežice so tako izgubile boj za 4. mesto v 1. B ligi, zanj pa se bodo še borili rokometaši Mokerc-KIG-a, ki jutri na zadnji tekmi v sezoni gostijo Krško. Krčanom v rezultatskem smislu tekma na Igu ne bo pomenila kaj dosti, saj so z 20 točkami že osvojili končno tretje mesto. Za osvojitev 4. mesta bi Ižancem zadostovala le zmaga proti Krškem, kar pa bo zagotovo težka naloga.

KONČNICA ZA PRVAKA 1. B LIGE, 5. KROG

Sobota, 12. junij, ob 19:00
RK SVIŠ IVANČNA GORICA – RD HERZ ŠMARTNO

ob 19:30
ŠD MOKERC-KIG – RK KRŠKO

že odigrano
RK BREŽICE – RK DOL TKI HRASTNIK 41-44

FOTO: RD Herz Šmartno

Komentarji