Kadetinje v Ajdovščini začele sklepne priprave pred EP

Slovenska kadetska reprezentanca se je v ponedeljek zbrala v Ajdovščini in začela sklepne priprave na rokometno evropsko prvenstvo do 17 let. To bo potekalo v Podgorici med 5. in 15. avgustom.


Selektor slovenskih kadetinj, Jernej Rantah, je svojo zasedbo deklet v Ajdovščini zbral dobre tri tedne pred začetkom evropskega prvenstva za ženske do 17 let, ki bo potekalo v črnogorski Podgorici. Vabilo na zbor izbrane vrste so prejele vratarke Zala VukNika Vuk in Saša Posega, zunanje igralke Nena ČernigojAzra ZuličStina JazbinšekNika DodičLara KolobaričNika OcepekNika BolčičUrša Matekovič in Žana Cerovak, krilne rokometašice Deja UdovčEma Grmek in Tinkara Kogovšek ter krožne napadalke Lenina BehinNina Simič in Lara Bukovec.

“Rokometašice so na priprave prišle zdrave. Na prvem treningu si je Azra Zulič lažje poškodovala gleženj, a verjamem, da ne gre za hujšo poškodbo, ki bi vplivala na razvoj priprav,” je zdravstveni karton svoje ekipe povzel selektor Rantah, ki dodaja: “V preteklih pripravljalnih ciklih smo pripravljali teren za sklepne priprave. Več je bilo uigravanja, da bomo zdaj lažje postavili igro.”

Kadetska reprezentanca bo priprave opravila v treh sklopih. Prvi bo v Ajdovščini potekal do konca tedna, v tem času pa bodo dekleta svoje uigranost preizkušala na dveh pripravljalnih obračunih proti sovrstnicam iz gostiteljice evropskega prvenstva, Črne gore. V nedeljo se bo izbrana vrsta odpravila v Srbijo, kjer bo sredi naslednjega tedna naslednjega tedna odigrala prijateljska dvoboja s kadetsko reprezentanco Srbije. Zadnji del pripravljalnega obdobja bo potekal od ponedeljka, 26. julija, pa do odhoda na prvenstvo. V tem času bodo kadetinje svojo formo pilile na Rogli.

Selektor Ranatah napoveduje, da bo največ pozornosti v času priprav namenjene igri v obrambi: “Poskušali bomo igrati čim boljšo obrambo in iskati priložnosti za nasprotne napade. Na postavljeno obrambo imajo, zaradi pomanjkanja visokih rokometašic, težave vsi slovenski klubi in reprezentance. Če bomo uspešni v hitri igri, bo lažje igrati tudi na postavljeno obrambo. Glede na razmere v evropskem rokometu smo v tem pogledu v zaostanku proti ostalimi reprezentancam. Po fizični moči smo na prvenstvih ponavadi med šibkejšimi ekipami, a bomo to poskusili nadoknaditi z drugimi vrlinami.”

Na uvodu prvenstva stare celine slovenske rokometašice čakajo srečanja s Švedsko, Rusijo in Hrvaško. Na svojem uvodnem obračunu turnirja se bodo Slovenke v četrtek, 5. avgusta, pomerile s Švedinjami, dan kasneje pa še z Rusinjami. Skupinski del tekmovanja bo slovenska ekipa sklenila v nedeljo, 8. avgusta na sosedskem obračunu s Hrvaško. Za napredovanje v boje za naslov prvaka morajo dekleta zasesti eno izmed prvih dveh mest v skupini B.

PRIPRAVLJALNE TEKME:

Sreda, 14. julija, (Ajdovščina):
SLOVENIJA U17 : ČRNA GORA U17

 
Četrtek, 15. julija, (Ajdovščina):
SLOVENIJA U17 : ČRNA GORA U17
 
Torek, 20. julija (Kragujevac, Srbija):
SLOVENIJA U17 : SRBIJA U17
 
Sreda, 21. julija, (Kragujevac, Srbija):
SLOVENIJA U17 : SRBIJA U17
 
SKUPINSKI DEL EP:
1. krog, četrtek, 5. avgusta, ob 14.45:
ŠVEDSKA : SLOVENIJA

 
2. krog, petek, 6. avgusta, 16.00:
SLOVENIJA : RUSIJA
 
3. krog, nedelja, 8. avgusta, 16.00:
SLOVENIJA : HRVAŠKA
Komentarji