Kielce bo leta 2022 okrepil izjemno perspektiven Hrvat

Halil Jaganjac je s poljskimi Kielcami podpisal predpogodbo, a bo v prihodnji sezoni še vedno nosil dres NEXE-a. Pri komaj 18 letih je hrvaški reprezentant prejel povabilo največjega svetovnega kluba, PSG, a se je po letu, preživetem v drugi ekipi francoskega velikana, odločil za nov prestop, zato je na povabilo Lina Červarja odšel je v Metalurg, kjer je preživel sanjsko sezono.


Po letu dni v Makedoniji je imel Jaganjac ponudbe z vseh strani, ena je bila tudi iz Kielc, a se je končno odločil, da se vrne na Hrvaško, kjer že tri leta brani barve NEXE-a. Jaganjac je imel ponudbo PPD Zagreba, a odločitev za nadaljevanje kariere v Našicah se je izkazala za pravilno.

23-letni Riječan je na sredozemskih igrah v Tarragoni leta 2018 igral s Hrvaško in osvojil zlato medaljo, bil pa je na širšem seznamu članskih reprezentantov za svetovno prvenstvo 2019.

Glas Slavonije poroča, da imajo Kielce pravico, da pogodbo aktivira prej in Jaganjac postane njihov igralec pred koncem sezone 2021/22, v novem klubu pa bo Jaganjac igral z velikani, kot so Andreas Wolff, Bjorn Gudjonsson in Igor Karačić.

Vsekakor je zelo motiviran, hvaležen pa je tudi za njegovo dosedanje delo, dejstvo, da je v Kielce prispel kot velika želja Talenta Dušebajeva, enega najboljših igralcev vseh časov. Dušebajev je trener Kielc od leta 2014.

Komentarji