Kadetska reprezentanca v boj za četrtfinale SP

Slovenska kadetska izbrana vrsta je uvodni del svetovnega prvenstva do 19 let na Hrvaškem sklenila na drugem mestu skupine B. V boju za uvrstitev v četrtfinale jo čakata srečanji s Hrvaško in Portugalsko.


Slovenski kadeti so svojo pot na turnirju svetove elite v Varaždinu odprli z visoko zmago nad Novo Zelandijo (60:11), nadaljevali z novim uspehom protu Maroku (38:20) in sklenili s porazom na tekmi za prvo mesto v svoji skupini proti Madžarski (25:29).

Selektor izbrane vrste v kadetski kategoriji, Aleksander Markl, je po sobotni tekmi z Madžarsko sklenil vtise po zaključku prvega dela svetovnega prvenstva: “V skupinskem delu smo rutinirano oddelali prvi dve tekmi in zabeležili dve visoki zmagi. S tema dvema zmagama smo izpolnili prvotni cilj uvrstitev med najboljših 16 ekip. Vedeli smo, kaj nas čaka na tekmi z Madžari, ki so izredno kvalitetna ekipa, četrti z lanskega evropskega prvenstva v Črni gori. Tudi po tej tekmi nimamo fantom česa očitati. Madžarska je na koncu zasluženo zmagala, saj je bila v ključnih trenutkih bolj zbrana.” Strateg slovenskih rokometašev se je ozrl tudi proti nadaljevanju turnirja: “Zdaj moramo dvigniti glave ter se podati v boj s Hrvaško in Portugalsko za preboj v četrtfinale.”

Obračuna za preboj med osmerico najboljših moštev na svetu bosta na sporedu v začetku naslednjega tedna. Z gostitelji turnirja, reprezentanco Hrvaške, se bo Slovenija v Varaždinu pomerila že v ponedeljek, 7. avgusta, ob 19.30. Dan kasneje se bodo Slovenci udarili še s Portugalci (17.30).

Prenos današnje in jutrišnje tekme si lahko ogledate na ŠportTV 1. 

VIR: RZS

Komentarji