Kaj bo z mladinsko in kadetsko ligo?

Po zgledu ostalih tekmovanj – kot lahko že jutri pričakujemo, se bodo prekinila članska tekmovanja (več TUKAJ) – se bo najverjetneje prekinilo tudi tekmovanje mladih. Se pravi vsa ligaška tekmovanja od mlajših dečkov pa do vključno mladincev. 


MLADINSKA LIGA: KDO IZPADE IN KDO NAPREDUJE?

Mladinsko tekmovanje je razdeljeno na 1. ligo, kjer igra najboljših 12 ekip in pa 2. ligo, kjer nastopajo vse ostale mladinske ekipe. Kot smo izvedeli, se tudi v tekmovanju mladih zavzemajo, da se prvenstva prekine, a bo razplet najverjetneje drugačen, kot pri članih. Kot nam je povedal predsednik združenja tekmovanja mladih Gregor Šuštaršič, je njegovo osebno mnenje, da obveljajo trenutni rezultati. Državnega prvaka ne bo, iz 1. mladinske lige pa bi izpadla kluba, ki se najverjetneje s člansko ekipo iz 1. B DRL selita med elito – Slovan in Ljubljana (Slovan zaseda zadnje mesto, Ljubljana pa predzadnje).

Treba je definitivno poudariti, da se omenjen scenarij zgodi v primeru, da klubi na združenju tekmovanja mladih to potrdijo. Kot že zgoraj napisano in kar je v pogovoru z nami poudaril tudi Šuštaršič, je to zgolj osebno mnenje. V kolikor na združenju tekmovanja mladih izglasujejo drugače, bo obveljal izglasovan scenarij.

JUTRI “DAN D” ZA ČLANSKA TEKMOVANJA – več tukaj

KADETSKA LIGA: DELITEV NA 1. IN 2. LIGO – DA ALI NE?

Največ prahu pri omembi kadetske lige je v letošnji sezoni dvignila dilema, ali naslednje leto spremeniti sistem tekmovanja iz trenutnega v prvo- in drugo-ligaški sistem. Veliki klubi so večinoma za, manjši klubi pa ostro protestirajo. Argument manjših klubov je predvsem to, da jim bodo veliki klubi “vzeli” igralce, kar bo vplivalo tudi na kvaliteto članskih tekmovanj, saj večino člankih ekip pri manjših klubih sestavljajo domači igralci. Večji klubi pa kot argument večinoma navajajo, da si boljši igralci iz manjših klubov že pri kadetih zaslužijo oziroma morajo imeti boljše pogoje za trening, kar pa dobijo pri ekipah, ki nastopajo v 1. kadetski ligi.

Vprašanje je tudi, na kak način razporediti ekipe v 1. in 2. ligo. Največja dilema, ki se poraja je, kje je meja med ligama in kako jo postaviti.

FOTO: RK GORENJE VELENJE

Komentarji