Jutri “dan D” za slovenski rokomet – sezona končana, izpade pa …?

Jutri bo preko video konference potekala seja združenja prvoligašev, na kateri lahko pričakujemo potrditev konca letošnje sezone. Klubi naj bi potrdili trenutni vrstni red, Celje tako postane prvak, druga je Ribnica, tretji Trimo. Veliko bolj zapleteno pa je pri dnu lestvice … Kdo bo izpadel? Ali bodo vsi klubi obstali? Kakšna je usoda Slovana in Ljubljane, ki v 1. B DRL zasedata vodilni mesti?


Kot so to storili že na Švedskem, Poljskem, Norveški in Švici, bo tudi Slovenija jutri najverjetneje razglasila prekinitev rokometnih tekmovanj. Stari-novi prvaki bodo Celjani, veliko več težav pa vodilnim na zvezi povzroča odločitev, kdo bo izpadel iz lige. 

O možnih scenarijih smo že pisali – TUKAJ

KDO BO IZPADEL?

Na mestih za izpad se trenutno nahajata RK Maribor Branik in RD Butan Plin Izola. Na mestih za napredovanje iz 1. B DRL pa sta dve ljubljanski ekipi – Slovan in Ljubljana.

SCENARIJ 1:

Sezona se zaključi brez izpada, v ligo se uvrstita obe ekipi iz 1. B DRL. V sezoni 2020/2021 Liga NLB šteje 14 ekip.

SCENARIJ 2 (manj verjeten):

Obveljajo trenutni rezultati. Izpadeta Izola in Maribor, napredujeta Slovan in Ljubljana. V sezoni 2020/2021 Liga NLB šteje 12 ekip.

SCENARIJ 3 (nekateri ga omenjajo, a ni mogoč):

Nekateri omenjajo tudi tretji scenarij, ki naj bi bil tak, da izpade zadnjeuvrščena Izola, napreduje pa prvouvrščeni iz 1. B lige Slovan – Maribor torej obstane, Ljubljana pa ne napreduje. Po zanesljivih informacijah vam lahko zagotovimo, da takšen scenarij ni mogoč. Nekaj časa je sicer res bil na mizi funkcionarjev zveze, a so to možnost opustili.

Komentarji