Kaj nas na svetovnem prvenstvu čaka danes?

Danes bo na sporedu 8 tekem svetovnega prvenstva. 4 tekme bodo ob 18:00, 4 ob 20:30. Čaka nas kar nekaj zanimivih obračunov. Slovenska izbrana vrsta danes počiva, jutri pa se bo pomerila proti domačinom – Poljakom.


Čeprav Nemci veljajo za favorite proti Katarcem, ne smemo pozabiti, da so leta 2015 prav Katarci na domačih tleh premagali nemško zasedbo z rezultatom 26:24 in jih v četrtfinalu SP poslali domov. 

Zanimiv bo obračun med Argentino in Nizozemsko. Argentinci nikakor ne igrajo slabega rokometa, nizozemska moška reprezentanca pa je v močnem porastu v zadnjih letih. K temu gotovo botrujeta odlična Luc Steins (srednji zunanji pri PSG) ter Kay Smits (desni zunanji pri Magdeburgu).

Na obračunu med Marokom in ZDA veljajo Afričani za očitne favorite. Nepredvidljivi Maročani so na afriškem prvenstvu 2022 premagali vedno neugodne Tunizijce 28:24 in s tem osvojili bronasto medaljo.

Bahrajn se bo pomeril s Tunizijo. Stavnice postavljajo afriško zasedbo v vlogo očitnega favorita. Državo iz bližnjega vzhoda vodi islandski strokovnjak in bivši igralec Aron Kristjansson, afričane pa Francoz Patrick Cazal. Cazal je kot igralec zaslužil dve zlati in dve bronasti kolajni največjih tekmovanj, leta 2013 in 2014 pa bil izbran za najboljšega trenerja francoskega prvenstva (trener ekipe Dunkerque).

Na tekmi med Srbijo in Tunizijo ne bi smelo biti vprašanja o zmagovalcu. Karkoli drugega od razmeroma gladke zmage Srbije se ne pričakuje.

Čeprav znajo biti Severni Makedonci trd oreh za večino reprezentanc, bi zmaga nad favoriziranimi Norvežani bila velik šok. Skandinavci so na prejšnjem SP (Egipt 2021) izpadli v četrtfinalu proti kasnejšim zmagovalcem, Špancem. Leta 2017 in 2019 so se iz svetovnih prvenstev vrnili s srebrom. 

Verjetno bo največ zanimanja pri nas požel obračun med Egiptom in Hrvaško. Egipčani so najuspešnejša afriška ekipa, naši južni sosedje pa vemo, da so uveljavljena evropska velesila. Velik “handicap” za afriško moštvo je odsotnost njihovega najboljšega posameznika, Yahia Omarja. Prenos tekme bo ob 20:30 na SLO 2.

Danci na tekmi proti debitantom svetovnih prvenstev ne bi smeli imeti nobenih težav. Belgijci so si SP priborili z boljšim agregatnim rezultatom proti reprezentanci Slovaške. 

 

 

 

Komentarji