PREGLED DNEVA: Po 22 letih uspešen povratek Američanov

Prvi petek svetovnega pervenstva na Poljskem in Švedskem je bil precej zanimiv. V skupini B so se Srbi z visoko zmago nad Alžirijo znašli na vrhu lestvice. V skupini F je vodilna Norveška, ki je prav tako odločno zdominirala Severno Makedonijo, ki se je uvrstila v krog poražencev. V skupini G so na samem vrhu Egipčani, ki so poslali Hrvate na dno lestvice. Danska se je z zmago nad Belgijo zavihtela na vrh skupine H.


Nemčija – Katar 31 : 27

Nemci so nam postregli z zanesljivo zmago, ki ni posebej presenetila. Nemški as Knorr Juri je zadel kar 8 golov. Nemčija je tako v skupini E locirana na 2. mestu, takoj za njo pa Katar.

Srbija – Alžirija 36 : 27

Tudi Srbi niso razočarali in z visokim vodstvom nadaljujejo pervenstvo. Z današnjo zmago so se zavihteli na sam vrh skupine E. Alžirija je trenutno na zadnjem mestu. Najkoristnejši strelec tekme je bil srbski rokometaš Petar Đorđić z 8 zadetki. Alžirski Arib Reda jih je zadel 5.

Argentina – Nizozemska 19 : 29

S še višjim vodstvom je Nizozemska ugnala argentinske borce. Kay Smits je za zmagovalce prispeval 7 zadetkov, Bobby Schagen, 6.

Norveška – Severna Makedonija 39 – 27

Norveška je pokazala izjemno predstavo in z Makedonijo pometla brez možnosti za zmago.  Filip Taleski je bil najuspešnejši strelec (7), vendar to ni kaj dosti primogolo k drugačnemu razpletu obračuna. Norveška predseduje na vrhu lestvice v skupini F. Makedonci so se uvrstili v krog poražencev.

Maroko – Združene države Amerike 27 : 28

Daleč najbolj napet boj se je odvijal med Američani in Maročani. Napetost se je stopnjevala iz minute v minuto, a na koncu so z le zadetkom razlike slavili Američani, ki so se po 22 letih uspešno vrnili na Svetovno pervenstvo v rokometu. Po izenačenju ob koncu prvega polčasa, se nobena ekipa ni mogla odlepiti, kar je poskrbelo za napetost v atmosferi.  Aboubakar Fafanar je za zmagovalce zadel 6 golov.

Egipt – Hrvaška 31 : 22

Tudi Egipčani so suvereno nadvladali naše južne sosede. Z dinamično in hitro igro so bili za Hrvate enostavno premočni. Mohsen Mahmoud se tokrat slovel s 7 zadetki.

Bahrajn – Tunizija 27 : 27

Edini remi dneva so ponudili Bahrajnci in Tunizijci. Prvi so z golom prednosti zaključili prvi polčas, a se od nasprotnikov niso uspeli oddaljiti. Blestel je Ahmed Fadhul in nastrelal kar 10 golov.

Danska – Belgija 43 : 28

Daleč največji trn v peti, pa so bili za Belgijce Danci. Že v prvem polčasu so z odločno pokazali dominanco in polčas zaključili s 7 goli naskoka (22 -15). Belgijci so kljub poskusom znižanja zaostanka ostali nemočni. Mikkel Hansen je z 10 goli veljal za najboljšega strelca, sledil mu je reprezentančni kolega Mathias Gidsel (9)

FOTO: FB IHF

Komentarji