Kakšen je spremenjen sistem Lige Prvakinj?

Delo EHF Liga prvakinj bo v sezoni 2020/21 deležna velike preobrazbe. V lov na najpomembnejšo rokometno trofejo se bo sicer podala enako število ekip, kot prejšnja leta, a šestnajsterica bo razdeljena v le dve skupini.


V skupinskem delu tako Tigrice in njihove nasprotnice čaka kar 14 težkih preizkušenj. Ljubljanske rokometašice bodo žreb, ki bo potekal 1. julija, pričakale v četrtem bobnu.

V tem bodo še hrvaška Podravka, danski Odense in nemški Bietigheim. Ena od teh ekip bo v skupinskem delu tudi nasprotnica naših deklet, saj bosta iz vsakega bobna v skupini A ali B pristali po dve ekipi. Med žrebom bo upoštevana tudi nacionalna kvota. Klubi iz šesterice držav, ki imajo v najmočnejšem rokometnem tekmovanju po dva predstavnika, se torej v prvem delu med seboj ne bodo pomerili.

Sistem, ki ga je EHF dodobra razvila že v moški konkurenci, je odslej realnost tudi pri dekletih. Namesto skupin s štirimi predstavniki bosta skupinski del sedaj sestavljali le dve skupini z osmimi udeleženci.

Prvi dve ekipi iz obeh skupin se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, moštva razvrščena od tretjega do šestega mesta pa bodo pot med osem najboljših iskala pred dodatnega kroga.

Na žrebu, ki bo v mogočnem Schönbrunnu v avstrijski prestolnici potekal 1. julija, bosta v vsakem bobnu le dve ekipi, ki bosta razvrščeni v skupino A ali B. Tekme bodo na sporedu vse od sredine septembra in vse do sredine februarja.

Boben 1: Györi Audi ETO KC, Rostov-Don, Metz Handball, Ramnicu Valcea
Boben 2: Budućnost, Team Esbjerg, Vipers Kristiansand, BV Borussia 09 Dortmund
Boben 3: CSKA, FTC-Rail Cargo Hungaria, Brest Bretagne, CSM Bucuresti
Boben 4: RK Krim Mercator, HC Podravka Vegeta, Odense Håndbold, SG BBM Bietigheim

VIR: RK KRIM MERCATOR
FOTO: EHF

Komentarji