Kakšna je prihodnost vodstva Celja?

O prihodnosti vodstva Celja Pivovarne Laško smo povprašali direktorja kluba, Roka Planklja.


Izvedeli smo za vašo službo na Gospodarski zbornici, za kar vam čestitamo. Ali bo to kaj vplivalo na vašo pozicijo v klubu?
“V Savinjsko Šaleški gospodarski zbornici sem pričel z mandatom 1. novembra 2021 in do nadaljnega še vedno z enako zavzetostjo opravljam svojo funkcijo v klubu.”

V rokometnih krogih se govori, da bo Jernej Smisl kandidiral za predsednika RZS, če bo Franjo Bobinac izbran za predsednika OKS. Kako bi to komentirali vi?
“Za gospoda Bobinca sem tudi sam razbral iz medijev in bo, v kolikor to drži, tudi kandidiral. Poznam ga kot velikega človeka in podpiram njegovo kandidaturo za mesto predsednika OKS. Glede Jerneja Smisla lahko trenutno omenjeno trditev zavrnem, kljub dejstvu, da bi bil slednji po kompetencah več kot primeren naslednik.”

V časopisu Ekipa omenjajo, da naj bi predsednik kluba ponovno postal Gregor Planteu, ki je to funkcijo že opravljal. Ali si vi še naprej želite ostati direktor kluba, tudi pod novim vodstvom, če bo do tega prišlo?
“Vsekakor je tudi Gregor velik ljubitelj in strokovnjak v svetu rokometa. Že danes zelo aktivno sodeluje kot član upravnega odbora in je vsekakor velika dodana vrednost kluba. Njegovo znanje in razumevanje delovanja kluba, pa je na zelo visokem nivoju. V kolikor se bo odločil za tovrstvo funkcijo, bom osebno zelo vesel. O svojem odstopu oz. zamenjavi zaradi naslednika na mestu predsednika pa ne razmišljam.”

Kakšno je vaše mnenje glede trenutnega stanja Celja Pivovarne Laško?
“RKCPL se je, tako kot veliko ostalih klubov, znašlo v nekoliko drugačni situaciji kot pretekla leta. Po izgubi naslova v še eni COVID sezoni smo pričeli s postavljanjem nekaterih temeljev na novo. Ni me strah prihodnosti, tako na poslovnem, kot tudi ne na športnem področju. Je pa res, da se nič ne zgodi samo od sebe in da za uspehom vedno stoji moč ekipe in ne posameznikov. Tudi v trenutkih, ko ne steče vse po naših željah. Za ekipo tako v pisarni, kot tudi na terenu sem prepričan, da bodo naredili vse, da bo športna znamka Rokometni klub Celje Pivovarna Laško vedno na naslovnicah. Tako v domačem, kot tudi v evropskem merilu. Si pa v nadaljevanju seveda želim, da bi tudi posamezne institucije v Sloveniji sistematsko in predvsem v večji meri podprle delovanje in financiranje športa, kot je to v navadi v državah in klubih, s katerimi smo se srečevali v Evropi. V tej sezoni pa si seveda vsi v prvi fazi želimo zdravlja, neprekinjenih tekovanj in pomoči čimštevilčnejših gledalcev na tribunah!”

Komentarji