Slovenke proti Hrvaticam doživele še drugi poraz

Slovenske rokometašice so v sklopu priprav na svetovno prvenstvo, ki se začne v sredo v Španiji, odigrale še drugo pripravljalno tekmo. Tudi tokrat pa so bile v Poreču nasprotnice Hrvatice. Po četrtkovem porazu z 28:24, so bili Slovenke tudi tokrat nemočne. Sobotna tekma se je končala z rezultatom 29:21. Slovenke tako na svetovno prvenstvo odhajajo z ne najboljšo popotnico. 


Slovenke z izjemo začetnega vodstva pravih možnosti na sinočnji tekmi niso imeli. Po zadnjem vodstvu Slovenk z 1:2, so Hrvatice naredile delni izid 5:0, povedle z 6:2. Takrat je slovenski strateg Dragan Adžić vzel minuto odmora in ustavil nalet domačink. Slovenskim rokometašicam pa rezultatske krivulje ni uspelo prevesiti na svojo stran. Ob polčasu so Slovenke tako zaostajale za pet golov (15:10). Igralke Slovenije so hitro na začetku drugega dela dobile dve dvominutni kazni (Petra Kramar in Elizabeth Omoregie). Gostiteljice so to s pridom  izkoristile prednost še povečale in razrešile dvome o zmagovalcu. Do konca so tako  le še nadzorovale potek srečanja in na koncu brez večjih težav slavile z rezultatom 29:21.

Slovenska reprezentanca se bo jutri zbrala v Laškem na zadnjem treningu in nato v četrtek odpotovala v Španijo, kjer jih v petek ob 20:30 čaka uvodni obračun proti Črni gori.  Slovenke igrajo v Granollersu v skupini A, skupaj še z Francozinjami in Angolkami.

Sobota, 27. novembra (Poreč, Hrvaška):
HRVAŠKA : SLOVENIJA 29:21 (15:10)
Slovenija:
 Zec, Jurič, Novak, Gros 2, Omoregie 2, Žabjek, Stanko 8, Mrmolja, Vojnovič, Zulič 2, Varagić 1, Pandžić, SVetik, Čopi, Hrvatin, Beganović 2, Gomilar Zickero 1, Kramar 1.

FOTO: RZS

Komentarji