Dragan Adžić: “Ta rezultat ne menja naših ambicij”

Slovenke so pred odhodom na svetovno prvenstvo opravile z dvema pripravljalnima tekmama. Obakrat so se v Poreču pomerile z izbrano vrsto Hrvaške in jim dvakrat tudi morale priznati premoč. Slovenska dekleta tako na prvenstvo ne odhajajo z najboljšo popotnico, a vseeno ne brez ciljev. A glede na to, da so Hrvatice, tretje iz zadnjega evropskega prvenstva lahko Slovenke iz omenjenih tekem povlečejo ogromno pozitivnih stvari. 


Dragan Adžić, selektor Slovenije:
“Na drugi tekmi s Hrvaško so se pokazale nekatere naše pomanjkljivosti v igri in trenutna pripravljenost posameznic. Zahvaljujem se Hrvaški rokometni zvezi in trenerskem kolegu Šoštariću za to skupno akcijo. Prvo tekmo smo odigrali na precej visoki ravni, nato v soboto skupaj trenirali stvari, kar je morda nekoliko netipično, zato je bilo povsem pričakovano, da bo druga tekma za nas naporna. To potrjujeta večje število tehničnih napak in raven agresivnosti v obrambi. A druge poti ni. Hrvaška je trenutno ena najboljših reprezentanc in le proti najboljšim lahko napredujemo. Trenutno imamo tudi nekaj težav s poškodbami. Amra Pandžić je opravila preglede, ki so pokazali, da poškodba kolena ni hujše narave, Elizabeth Omoregie ima težave s prstom na roki in kolenom, Ana Gros pa je po manjših težavah dobila konkretno minutažo. Ta rezultat ne menja naših ambicij. Sedaj se moramo osvežiti in kar najbolje pripraviti na začetek svetovnega prvenstva.”

Tjaša Stanko, igralka Slovenije:
“Na dosedanjih treningi smo precej delali, a nam še kar nekaj manjka do popolnosti. Mini priprave in tekmi v Poreču sta nam zelo koristili, da smo videli, kje se trenutno nahajamo z ravnjo naše igre. Obramba na drugi tekmi ni bila na pravi ravni, 29 zadetkov je preveč. Tekma je bila namenjena odpravljanju naših napak in menim, da smo na pravi poti.”

FOTO: Lin Gombač

Komentarji