Krško, Izola in Krka brez večjih težav do novih zmag

Za razliko od rokometašev v Ligi NLB, ekipe v 1.B ligi ta vikend niso počivale. Na sporedu je bil namreč 10. krog. Favorizirane ekipe še naprej odlično opravljajo svoje naloge. Krško še naprej ostaja edina neporažena ekipa v letošnji sezoni, a je bitka za vrh izjemno razburljiva. Na drugi strani pa recimo Črnomelj, ki je edina ekipa, ki v letošnji sezoni še ni osvojila še niti ene same točke.


RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RK KRŠKO  27:36 (15:19)
Debelak J. 11, Fajon 4; Sintič 9, Švalj 7

Krško je v letošnji sezoni zaenkrat prva ekipa 1.B lige in hkrati edina, še brez oddane točke. Tokrat so odšli na gostovanje v Radovljico. In Krčani so dali že hitro na začetku tekme vedeti, da želijo tudi iz Radovljice oditi z novim parom točk. V 6. minuti so namreč vodili že s štirimi goli prednosti (2:6). Gostje so držali prednost štirih zadetkov vse do 14. minute, ko so domačini zaostanek prepolovili (7:9). A igralcev Krškega to ni zmedlo in so v naslednjih 10. minutah pritisnili ter si do 25. minute priigrali prednost šestih zadetkov (10:16). Do konca prvih 30 minut so se gostitelji približali na štiri gole in tako sta ekipi na odmor odšli ob rezultatu 15:19. Po uvodnih, izenačenih minutah drugega polčasa so gostje v 38. minuti znova povedli s šestimi zadetki prednosti (18:24). Tokrat so prednost držali dlje in v 44. minuti povedli za sedem golov (20:27). Krčani so nato le še mirno nadzorovali potek srečanja v 55. minuti povedli tudi že za deset zadetkov (24:34) in kasneje tekmo tudi brez težav dobili z rezultatom 27:36. Krčani tako ostajajo neporažen ekipa in imajo po osmih odigranih tekmah na računu prav toliko zmag.

RD RUDAR : RD BUTAN PLIN IZOLA  21:35 (10:15)
Urdih 10, Deković 5; Nikolić 7, Dugajlić in Poberaj po 4

Ekipa Rudarja trenutno zaseda 11. mesto na lestvici in kot vse kaže jih v nadaljevanju sezone čaka boje za obstanek v 1.B ligi, medtem ko je Izola točkovno sicer izenačena s Krškim, a ima odigrano tekmo več. Po zaspanem in izenačen začetku so v 13. minuti Izolani povedli s tremi zadetki prednosti (4:7). Primorci so držali prednost skozi celoten prvi polčas. V 25. minuti so prvič povedli s petimi goli prednosti (8:13). Ob prednosti petih zadetkov (10:15) so odšli tudi na odmor, čeprav je bila njihova prednost tudi že šest golov (9:15). Gostje pa so siloviti vstopili v drugi polčas in po delnem izidu 1:5 v 35. minuti vodili že z devetimi zadetki (11:20). Le štiri minute kasneje je bila njihov prednost prvič dvomestna (12:22) in lahko bi rekli, da je bil dvoboj že odločen. Domači zaostanka niso več uspeli znižati na manj kot deset zadetkov. Izolani pa so mirno nadzorovali potek srečanja in se na koncu veselili suveren zmage z rezultatom 21:35.

MRK KRKA : RK ČRNOMELJ  33:18 (18:9)
Majstorović 10, Vukić 5; Muhič 5, Medic in Dokl po 3

V Novem mestu je pri Krki gostoval zadnjeuvrščeni Črnomelj, ki v letošnji sezoni še ni zbral niti točke. In po prvih 10. minutah, ko so Krkaši povedli s 7:2 se je zdelo, da bodo Črnomeljčani pri ničli ostali tudi po tem gostovanju. Domači so do 25. minute držali prednost petih golov, nato pa v zadnjih 5. minutah prvega dela igre stopili na plin in na odmor odšli s prednostjo devetih zadetkov (18:9). Tako so že v prvem polčasu opravil večji del naloge. Tudi drugi polčas so gostitelji odprli s tempo iz konca prvega. Po delnem izidu 4:0 so povedli z 22:9 in edino vprašanje, ki nam je še ostalo je bilo kakšna bo razlika ob koncu srečanja. Krkaši pa so nato ustavili nalet in le še držali razliko. Tekmo so na koncu dobili z razliko petnajstih zadetkov (33:18) in tako brez kakršnekoli praske prišli do nove zmage s katero so se zavihteli na tretje mesto.

FOTO: Gašper Simonič / MRK KRKA

Komentarji