Gorišnica in Ig do novega kompleta točk

Za razburljive tekme pa nismo bili prikrajšani niti v spodnjem delu lestvice. Smo bili pa prikrajšani za eno tekmo, saj je bila tekma med Železniki in Sevnico prestavljena. Spremljali pa smo sosedski derbi med Igom in Škofljico, rokometaši RD Moškanjci-Gorišnica pa so v svoji dvorani gostili ekipo RK Dol TKI Hrastnik.


RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA : RK DOL TKI HRASTNIK  27:24 (14:10)
Krasnič 7, Hrupič, Tement in Šandor po 4; Zupanc 6, Blagotinšek 5

Že v petek sta svojo tekmo odigrali ekipi RD Moškanjci-Gorišnici in RK Dol TKI Hrastnik. Pričakovali smo izenačen dvoboj, saj sta bili ekipi pred obračunom točkovno poravnani. Tekmo pa so bolje odprli gostitelji in si hitro priigrali tri gole prednosti (4:1). Gostje se niso predali zaostanek znižali le še na gol (4:3), a so domačini z dvema hitrimi zadetkoma znova ušli na tri gole prednosti (6:3) in s tem prisilili trenerja Dola, Gregorja Peska v minuto odmora. V zaključku prvega polčasa so kot prvo igralci Gorišnice povedli s šestimi zadetki prednosti (13:7), a so do konca prvega polčasa gostje uspeli zaostanek znižati in tako sta ekipi na odmor odšli ob razliki štirih golov (14:10). Drugi polčas so bolje odprli gostje in po dobrih sedmih minutah zaostanek znižali le še na en zadetek (15:14). Tako je moral z minuto odmora odreagirati domači strateg Siniša Radujkovič. V nadaljevanju smo spremljali zelo dinamičen rokomet. Domači so povedli za štiri gol, gostje pa so zaostanek znižali na en ali dva zadetka. In takega spreminjanja rezultata je bilo v zadnjih 20. minutah tekme ogromno. Tekma se je končala z zmago Gorišnice z rezultatom 27:24.

ŠD MOKERC KIG : ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK  27:23 (13:13)
Stopar 15, Drnovšek 9; Etling 7, Rot in Kljun po 5

Na sporedu je bil sosedski derbi med ŠD Mokerc Kig in ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak. Tekmo so bolje odprli domači in hitro povedli s 4:1.A kmalu so tudi gostje zaigrali tako kot znajo in po delnem izidu 0:4 povedli s 4:5. V nadaljevanju smo bili priča izenačenemu obračunu, v 23. minuti pa so domači znova povedli s tremi zadetki prednosti (12:9). Sam zaključek prvega polčasa pa je pripadel gostom, ki so do konca prvih 30. minut rezultat uspeli izenačiti (13:13). Tudi na začetku drugega polčasa so Ižanci hitro prevzeli pobudo in si po dobrih 10. minutah drugega dela priigrali prednost treh golov (18:15). Domači so v nadaljevanju ritem še stopnjevali in v zadnjih 10. minut vstopili z lepo prednostjo šestih zadetkov (24:18). Čeprav so se gostje v zadnjih desetih minutah približali, zmago rokometašev Mokerca nikoli ni bila resno ogrožena. Na koncu so slavili z rezultatom 27:23.

Tekma med RD Alples Železniki in RK Sevnica je bila prestavljena.

FOTO: ŠD Mokerc Kig

Komentarji