Kakšni razpleti vodijo Slovenijo v naslednji del tekmovanja?

Pred slovensko žensko rokometno reprezentanco je odločilna tekma za preboj v drugi del tekmovanja na evropskem prvenstvu v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori. Po zmagi nad Dansko in porazu proti Švedski jo v torek ob 18. uri v celjskem Zlatorogu čaka obračun s Srbijo.


 

Slovenske rokometašice so pred prvim pravim psihološkim preizkusom na letošnjem turnirju. Na tekmah proti favoriziranim Dankam in Švedinjam so lahko igrale brez pritiska, olajševalna okoliščina je, da jim že neodločen izid proti Srbkinjam zagotavlja selitev v drugi del tekmovanja, ki bo med 10. in 16. novembrom v Ljubljani. V primeru poraza bo Slovenija morala počakati na razplet zadnje torkove tekme med Švedsko in Dansko, ki se bo začela ob 20.30.

 

V primeru zmage Švedske nad Dansko in poraza Slovenije proti Srbiji bi se nato naredil krog treh reprezentanc z dvema točkama. Slovenija je zaradi zmage nad Dansko z 28:26 in porazu Srbije proti Danski z 21:34 v ugodnem položaju, saj s Srbijo ne bi smela izgubiti za več kot sedem zadetkov. A že morebiten remi na dansko-švedskem obračunu bi pomenil, da bi se poslovila od domačega turnirja.

 

Slovenija bo v primeru remija ali zmage nad Srbijo v drugi del prenesla dve točki, nato pa jo v Stožicah čakajo obračuni proti Norveški, ki si je že zagotovila napredovanje, ter najverjetneje proti Hrvaški in Madžarski, ki sta po dveh krogih skupine A v prednosti pred Švico.

 

EVROPSKO PRVENSTVO 2022, PRVI DEL, SKUPINA B

3. krog, torek, 8. novembra, ob 18.00 (Celje, dvorana Zlatorog):

SLOVENIJA : SRBIJA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)

Komentarji