Prepričljivi zmagi Nizozemske in Francije, težko priigrane točke za Črnogorke ter presenetljiva zmaga Poljakinj proti Špankam

Evropsko prvenstvo je danes postreglo z obračuni skupine C in skupine D. V prvi izmed skupin so tako Nizozemke kot tudi Francozinje pričakovano pometle z nasprotnicami. Skupina D pa je na drugi strani postregla s precej tesnejšimi obračuni; Črnogorke so si v sami končnici priigrale zmago s štirimi zadetki, Poljakinje pa so v sanjski končnici prišle do neverjetne zmage.


SKUPINA C:

SEVERNA MAKEDONIJA : NIZOZEMSKA 15:30 (9:17)

Reprezentantke Nizozemske so že v uvodnih minutah pokazale, da jih na današnjem obračunu druga kot prepričljiva zmaga ne zanima. Do 8. minute so si priigrale prednost +5, slednjo pa do polčasa povišale na +8. V drugem polčasu so imele nekaj od igre tudi reprezentantke Severne Makedonije, toda le do 43. minute. Favorizirane Nizozemke so jim v naslednjih 15 minutah nasule 8 zaporednih zadetkov, tekmo pa slavile z izidom 15:30. Z dvema zmagama so se Nizozemke za nekaj ur povzpele na prvo mesto, njihove nasprotnice pa po dveh visokih porazih zasedajo zadnje mesto skupine C.

ROMUNIJA : FRANCIJA 21:35 (11:17)

Na drugem obračunu skupine C so se Romunke odlično upirale favoriziranim Francozinjam. Rezultat je bil na polovici prvega polčasa poravnan, nato pa so ga reprezentantke Francije v nekaj minutah obrnile v svoj prid. Tudi zadnje minute polčasa so pripadle Francozinjam, ki so si do odmora priigrale prednost +6. Rokometašice Francije so v drugem polčasu nadaljevale z igro, ki so jo kazale v končnici prvega ter si do zadnje četrtine srečanja priigrale prednost desetih golov. Vodstvo so do konca tekme povišale na +14 in prevzele prvo mesto v skupini.

 

SKUPINA D:

NEMČIJA : ČRNA GORA 25:29 (12:15)

Nemke so obračun proti Črnogorkam otvorile na visokem nivoju ter po prvih minutah igre prišle prednosti dveh zadetkov. Reprezentantke Črne Gore so se odzvale s petimi zaporednimi goli in Nemkam dale vedeti, da so na prvenstvo prišle z visokimi cilji. Nemške rokometašice so v naslednjih minutah prednost znižale na gol zaostanka, na odmor pa odšle s tremi goli manj v primerjavi s tekmicami. Po desetih minutah igre v drugem delu so Nemke izid izenačile, prednosti pa jim na njihovo žalost ni uspelo prevzeti. Črnogorke so v končnici stvari vzele v svoje roke ter se po zadnjem zvoku sirene veselile zmage z rezultatom 25:29.

ŠPANIJA : POLJSKA 21:22 (12:12)

Poljakinje so v uvodnih minutah srečanja šokirale favorizirane Španke ter si priigrale prednost dveh zadetkov. Rokometašice Španije so šele po devetih minutah tekme prišle do svojega drugega zadetka, kateremu pa jih je hitro sledilo še nekaj, ki so pomenili prevzem vodstva za favoritke obračuna. Tekma je bila v primerjavi s pričakovanji veliko bolj napeta, ekipi sta na odmor odšli z rezultatom poravnanim na 12. Tudi nadaljevanje obračuna je bilo zelo tesno, moštvi sta se v zadnjih 15 minut srečanja podali z izidom 15:15. Španke so si z odlično igro do 50. minute priigrale štiri gole prednosti, nato pa je sledil razpad sistema; šest zaporednih zadetkov Poljakinj v razmaku šestih minut je bilo ključnih za presenteljivo zmago Poljakinj.

 

FOTO: Equipes de France de Handball / Facebook

Komentarji