Kar pet odhodov iz Kodeljevega

Po še ne dobro zaključeni sezoni se v nekaterih klub že veliko dogaja v pripravah na naslednjo. Na Kodeljevem bodo morali pošteno zavihati rokave v iskanju novih igralcev, saj so kar štirje zapustili klub. Klub pa je zapustil tudi dosedanji pomočnik glavnega trenerja.


Kot prvi se je za konec rokometne poti odločil otrok Slovan, Matevž Čemas. Čemas je za Slovan nastopal v letih 2005-2011, 2013/2014 in 2019-2021. V tem času je na 220 tekmah dosegel 585 zadetkov in bil zagotovo eden ključnih igralcev, ki je prvoligaški rokomet vrnil na Kodeljevo.

Po dveh sezonah klub zapušča David Svečko, ki se seli v RK Slovenj Gradec 2011. Svečko je na 43 tekmah nasprotnikov mrežo zatresel 83-krat.

Vrste Slovana po eni sezoni zapušča tudi vratar Vladimir Gošić, ki je v letošnji sezoni prikazal nekaj zares izjemnih predstav. S tem si je prislužil prestop v Avstrijo, kjer bo kariero nadaljeval pri SC Ferlach.

Zadnji izmed igralcev, ki prav tako po eni sezoni zapušča klub  je Jaka Žurga. Žurga je na 24 tekmah dosegel 22 zadetkov. Kje pa bo Žurga nadaljeval kariero pa zaenkrat še ni znano.

Zadnji med odhajajočimi pa je dosedanji pomočnik trenerja, Marko Cvijić, ki je to funkcijo opravljal kar štiri leta pa bo svojo trenersko kariero nadaljeval pri RK Kronos Logatec. Tam bo nove izzive iskal kot glavni trener članske kot tudi mladinske ekipe.

FOTO: Lin Gombač/ RD LL Grosist Slovan

Komentarji