Miha Žvižej ostaja na Danskem

Miha Žvižej v letošnji sezoni z ekipo Ribe-Esbjerg ni uvrstili v končnico danskega prvenstva, a je Danske novinarje in ljubitelje rokometa navdušil in se s tem uvrstil na All Star tekmo. So pa pri enem izmed danskih časnikov že uspeli izvedeti kje naj bi mlajši od bratov Žvižej nadaljeval svojo kariero.


“Res je, imam prihodnost, a ne morem še nič uradnega potrditi” je dejal Miha Žvižej, ki se je k Esjbergu preselil leta 2017 iz francoskega Montpelliera. Ko je lani februarja podaljšal pogodbo je Žvižej dejal, da ga bodo klicali “Ribe fantek”. A kot vse kaže bo kmalu vse konec

Po poročanju časnika JydskeVestkyten naj bi se 33-letni, Miha Žvižej poleti leta 2022 preselil k ligaškemu tekmecu Holstebroju. Z ekipo TTH Holstebro naj bi  Žvižej podpisal triletno pogodbo.

Miha Žvižej je zadnjo tekmo z Esbjergom odigral pred skoraj dvema mesecema, a sezone zanj še ni konec. Z ekipo se vneto pripravlja na finale pokalnega tekmovanje, kjer se bodo pomerili z ekipo Hjortshøj-Egå. “V tej sezoni imamo še zares pomembno tekmo, ki jo moramo seveda zmagati. Šele potem lahko začnemo uživati v počitnicah,” pojasnjuje izkušeni Žvižej.

V naši ekipi je veliko igralcev, ki bi radi odšli domov. Nekaj se jih po počitnicah sploh ni vrnilo v Esbjerg, a tisti, ki smo tu moramo dokončati delo,” je zaključil Miha Žvižej, ki s svojo družino živi v Silkeborgu in bo imel v prihodnji sezoni do dvorane precej manj prevoženih kilometrov kot sedaj.

FOTO: Ole Nielsen

Komentarji