Katastrofalen prvi polčas Krimovkam odnesel upanje po pozitivnem rezultatu

Rokometašice RK Krim Mercator so proti Danskemu Odenseju nadaljevale svojo evropsko sezono. Zadnjo evropsko tekmo so Krimovke odigrale 21. novembra, ko so bile v Stožicah boljše od CSKAja. Tigrice so letos že odigrale eno tekmo in sicer 10. januarja proti Novomeški Krki v sklopu pokala Slovenije in bile prepričljivo boljše z rezultatom 35:18. Slaba novica za Krimovke že pred tekmo pa je bila, da na tekmi ne bo pristona Katarina Krpež Šlezak, najboljša strelka že omenjene tekme proti CSKAju.


A rokometašicam Krima se je poznalo, da že nekaj časa niso odigrale prave tekme, saj so v tekmo vstopile zelo medlo s kar nekaj tehničnimi napakami. Danke so to s pridom izkoristile in v 9. minuti povedle z 2:5. Le tri minute kasneje so gostje prednost povečale še z dodaten gol, povedle s štirimi zadetki prednosti (3:7) in trenerko Krima, Natašo Derepasko prisilile v minuto odmora. Edina svetla točka Krimovk na začetku tekme je bila vratarka Barbara Arenhart, ki je zbrala nekaj izjemnih obramb. A igra tigrici tudi po minuti odmori ni stekla. Igralke Odenseja pa so kazale povsem drugačen obraz in na začetku 16. minute povedle že za šest golov (3:9). Tigricam v napadu enostavno ni steklo. V prvih 30. minutah so namreč dosegle le pet golov. Danke pa so v zaključku prvega polčasa prednost še dodatno povečale in že na odmor odšle s prednostjo desetih zadetkov (5:15).

Krimovke pa so povsem drugače vstopile v drugi polčas. Po delnem izidu 5:0 so v 36. minuti zaostanek iz prvega polčasa prepolovile (10:15). Danke so po začetnem šoku pobrale in zaigrale bolje. Priigrale so si osem golov prednosti (10:18) in znova ušle na varno razliko. Ljubljančanke so v nadaljevanju znova znižale na pet zadetkov (13:18), a kaj več od tega jim ni uspelo. Gostje so držale razliko šestih zadetkov in tekmo počasi peljale sebi v prid.  Krimovke so bile v drugem polčasu sicer boljše z rezultatom 14:9, a jim je slab prvi polčas odnesel upe po boljšem rezultatu. Tekma se je končala z rezultatom 19:24 v prid ekipe Odenseja.

Pri Krimovkah sta bili s tremi zadetki najučinkovitejši Valentina Klemenčič in Paula Posavec, pri Dankah je bila s štirimi goli najnatančnejša Bo van Wetering. Pri tigricah lahko izpostavimo še vratarko Barbaro Arenhart, ki je izjemnim šestnajstim obrambam dodala še dva gola.

KRIM MERCATOR : ODENSE  19:24 (5:15)
Klemenčič in Posavec po 3; van Wetering 4, Nusser, Vollebregt, Kyndboel, Housheer in Hojlund po 3

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji