Mathe rešil Madžare, Islandija po drami do zmage nad Nizozemci

Danes smo v Budimpešti videli dve izjemni tekmi in dramo do zadnjih sekund. Madžari so po zadetku Dominika Matheja v zadnjih sekundah tekme premagali Portugalce, Islandija pa je po zapravljenem napadu Nizozemcev prav tako tesno slavila z zadetkom prednosti.


Portugalci so tekmo z domačini dobro odprli in povedli s 3 zadetki razlike. Nato so se Madžari zbrali in tekmo obrnili v svojo korist, a vseeno so vodili le z 1 ali 2 zadetkoma prednosti. Celoten drugi polčas so vodili Madžari, Portugalci so nekajkrat uspeli rezultat izenačiti. Tako je bilo tudi v zaključku tekme, nato pa je na sceno stopil Dominik Mathe in Madžarom prinesel izjemno pomembno zmago. Mathe je dosegel 8 zadetkov, pri Portugalcih pa so po 5krat zadeli Sousa, Soares in Rodrigues.

Islandija in Nizozemska sta prikazali izjemno všečno rokometno igro. Obe ekipi sta igrali izjemno hitro, videli smo izjemno veliko število cepelinov in lepih zadetkov. Prvi polčas je sicer pripadel Islandiji, v drugem pa so vodili že s 5 zadetki razlike. A žilavi Nizozemci so se uspeli vrniti, imeli na koncu napad za izenačenje, ki pa ga niso izkoristili in Islandija je prišla do zmage s 29-28. Pri Islandiji je 8 zadetkov dosegel Sigvaldi Gudjonsson, pri Nizozemcih pa je bil nezaustavljiv Kai Smits, ki je zadel kar 13krat. Na dveh tekmah je dosegel neverjetnih 24 zadetkov.

FOTO: EHF EURO 2022

Komentarji