Kdo bo sedel na vročo klop Celja? Kandidatov ne manjka

Po slabih rezultatih Celja v zadnjem času, ko jim je željeni naslov državnih prvakov praktično že ušel iz rok, je službo izgubil glavni trener Celja Tomaž Ocvirk. Do konca sezone ga je na klopi zamenjal Luka Žvižej, tudi on pa je bil poražen na tekmi sezone v Velenju.


V celjskih pisarnah je v zadnjem času izredno pestro. Po sklicani izredni seji minuli ponedeljek, ki ni prinesla nobene žrtve, je veliko govora o tem, kdo bo v naslednji sezoni sedel na trenerski stolček Celja Pivovarne Laško. Kandidatov po naših informacijah ne manjka, eden od kandidatov za prevzem trenerske vloge v Celju pa naj bi bil tudi selektor slovenske reprezentance Ljubomir Vranješ.

Uradne potrditve o tem, kdo bo v naslednji sezoni prevzel trenersko palico v knežjem mestu še ni. Govora je o nekaterih kandidatih, ki bi se utegnili v Celje preseliti naslednjo sezono. Med njimi so Momir Ilić, Slavko Goluža, Siniša Markota, Rastko Stefanović, tudi Luka Žvižej, a po naših informacijah Celju ni v interesu, da bi člansko ekipo tudi v prihodnji sezoni vodil Žvižej. Po tihem se šušlja, da bi naj bil glavni kandidat za prevzem trenerske vloge v Celju slovenski selektor Ljubomir Vranješ.

V kolikor bi se Vranješ preselil v mesto ob Savinji, bi to bil odličen razplet za Vranješa, slovensko reprezentanco in Celje. Prihod nekdanjega trenerja Flensburga, Veszprema in Kristiansanda bi se izplačal tako Vranješu kot tudi Celju. Švedski strokovnjak naj bi za vlogo selektorja Slovenije dobival “diskontni” znesek, vranješev prihod v Celje pa bi se Švedu izplačal. Profitirali bi tudi Celjani, ki bi Vranješa zaradi dvojne funkcije (selektor Slovenije in trener Celja), plačali precej manj, kot pa trenerja z enojno funkcijo v Zlatorogu. Prihod Vranješa bi bil zagotovo tudi dober za Rokometno zvezo Slovenije, saj bi bil Šved neposredno vpet v slovenski rokomet.

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji