Kdo v Sloveniji najbolje vzgaja mlade?

Na podlagi pridobljenih točk (končnih uvrstitev) mlajših selekcij klubov v Sloveniji so pri RZS naredili seznam, kateri klub najbolje skrbi za slovenski podmladek. V tej statistiki so najboljši rokometaši RK Celje Pivovarna Laško. Med najboljšimi tremi ekipami sta še RK Gorenje Velenje in MRK Krka.


Skupno je bilo možnih 188 točk, ki jih lahko ekipe prejmejo po sistemu, da prva ekipa dobi toliko točk, kolikor ekip je v ligi sodelovalo (torej, če je v ligi sodelovalo 35 ekip, prva prejme prva prav toliko točk, medtem, ko zadnja prejme eno). V tekmovanju mlajših dečkov A in B je sodelovalo po 35 ekip. V kategoriji starejših dečkov B je nastopalo 27 moštev. Kategorija starejših dečkov A je bila zastopana s strani 33 klubov. V konkurenci kadetov je nastopalo 30 klubov, medtem, ko je v najizkušenejši kategoriji podmladka (mladinci) sodelovalo 28 ekip.

Najuspešnejši klub je RK Celje Pivovarna Laško. Zbrali so neverjetnih 184 točk. V kategoriji mladincev, kadetov in starejših dečkov B so osvojili 1. mesto in s tem maksimalni število točk. Drugo mesto so priigrali v kategorijah starejših dečkov A in mlajših dečkov B, medtem ko so v kategoriji mlajših dečkov A osvojili 3 mesto. Najbližjo ekipo torej RK Gorenje Velenje so za sabo pustili kar za 10 točk, pri Gorenju so tako osvojil 174 točk. Tretjeuvrščena ekipa MRK Krka je osvojila 161 točk.


Prva deseterica

NAJBOLJŠE NE-PRVOLIGAŠKE EKIPE

Najvišje uvrščena ekipa, katera svoje članske zasedbe nima v 1. NLB ligi je na 5. mestu s 136 osvojenimi točkami – RK Mokerc Kig. Ižanci sicer svoje ekipe niso imeli v konkurenci mladincev, kar je pripomoglo k temu, da žal niso zaključili na višjem mestu. Druga izmed ekip v tej konkurenci je ekipa, ki bo v letošnji sezoni nastopala v 1. NLB ligi  RK Slovenj Gradec, ki je na skupno 8. mestu osvojila 121 točk. Prav tako tretja ekipa na tem seznamu bo prihodnjo sezono s člansko ekipo mešala štrene elitnim slovenskim rokometnim klubom in sicer ekipa RK Istrabenz Plini Izola, ki ima na 11. mestu 110 točk. Na 12. in 13. mestu sledita še ekipi RK Škofljica Pekarna Pečjak ter MRK Ljubljana s 108 oziroma 106 točkami.


Prva dvajseterica

5 NAJBOLJŠIH EKIP, KI NIMAJO ČLANSKE SELEKCIJE V 1. LIGI:

5. RK Mokerc KIG 136 točk
8. RK Slovenj Gradec 121 točk
11. RK IP Izola 110 toč
12. Škofljica PP 108 točk
13. MRK Ljubljana 106 točk

KLUBI, KI NASTOPAJO V VSEH SELEKCIJAH

Dvanajst klubov je imelo prijavljene ekipe v vseh petih selekcijah in sicer: RK Celje Pivovarna Laško, RK Gorenje Velenje, MRK Krka, RD Urbanscape Loka, RD Koper, RK Slovenj Gradec, RD Riko Ribnica, RK Sviš Ivančna Gorica, MRK Ljubljana, MRK Nova Gorica, RK Maribor Branik in RK Kronos.

CELOTNA TABELA:

Vrstni red v tekmovanju mladih za sezono 18-19

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji