Kdo vse odhaja iz Krima in kam?

Kot smo že pisali, slovenske serijske prvakinje čaka eksodus igralk (VEČ TUKAJ). Ne tistih, ki sedijo na klopi in ne kakšnih mlajših, ampak prvokategornic. Tistih, ki so v letošnji sezoni veljale za nosilke Krimove igre. Kaj pa to pomeni za prihodnost RK Krim Mercator?


Ali to pomeni začetek konca ali korak nazaj zato, da lahko gredo dva naprej, bomo še videli, a vsekakor jim v naslednji sezoni ne bo lahko – sploh ne v mednarodnih tekmovanjih. Težave se v ljubljanskem klubu vlečejo že nekaj let in so predvsem finančne narave. Že lani so zaradi neizplačila plač klub zapustile Elizabeth OmoregieAneja BeganovićMarie-Paule Gnabouyou in Ines Amon.

Po koncu letošnje sezone pa odhaja skoraj celotna prva postava aktualnih slovenskih državnih in pokalnih prvakinj. Zaradi materinstva bo kariero prekinila Tamara Mavsar. V Podravko odhajata Tjaša Stanko in Lamprini Tsakalou, krožna napadalka Olga Perederij se seli v Metz, Sara Ristovska zaupa novemu rokometnemu projektu v Moskvi. Poleg omenjenih ekipo zapuščata tudi Amra Pandžić in Dora Krsnik. Pa je to konec vseh odhodov? Verjetno še ne.

ZORAN JANKOVIĆ NI OBISKAL NITI 1 TEKME KRIMOVK V LIGI PRVAKINJ V LETOŠNJI SEZONI! Se je od kluba popolnoma odmaknil?

Po toliko odhodih je seveda jasno, da bo klub v naslednji sezoni stavil na svoje mlade rokometašice (Hana Vučko, Nina Žabjek, Maja Vojnović). Cilj vodstva Krimovk naj bi bil, da se do sezone 2020/2021 odplača vse dolgove in postavi trdne temelje za gradnjo ekipe, ki bo nastopala v reorganizirani Ligi prvakinj – do reorganizacije tekmovanja bo prišlo prav v sezoni 2020/2021.

A kot pišejo v Delu, ni vse tako črno, kot se zdi na prvi pogled. Dve tretjini dolgov, ki izhajajo predvsem iz časov Bonove in Tislja, sta poravnani. Krim dolg sicer sproti zmanjšuje, a očitno mu primanjkuje denarja za aktualno dogajanje v klubu. Že v nekaj mesecih naj bi bil klub na pozitivni ničli.

 

Krimovke odslovile nekatere nosilke igre

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji