Krimovke odslovile nekatere nosilke igre

Rokometni klub Krim Mercator se je v zadnjih sezonah zasidral med deseterico najboljših evropskih klubskih sredin. Tretjo sezono zapored so v najmočnejšem evropskem tekmovanju storili korak naprej, na domačih tekmovanjih pa potrdili primat na vrhu. Dobro strokovno delo že dolga leta potrjujejo tudi številni odmevni evropski prestopi igralk, ki so svoje kariere začele ali nadgradile prav v Ljubljani.


V prihodnost RK Krim Mercator vstopa z dvema glavnima ciljema. Prvi je stabilizacija poslovanja, kar bo omogočilo postavitev zdravih temeljev kluba. Drugi cilj pa je še bolj kakovostno delo v Krimovi rokometni šoli ter še bolj poglobljeno in načrtno delo pri iskanju in razvoju najbolj nadarjenih mladih rokometašic v Sloveniji in tudi v tujini.

V skladu z začrtano vizijo se bodo od nekaterih nosilk igre z veliko mero hvaležnosti po izteku sezone razšli. V zadnji sezoni je dres prve ekipe Krima Mercatorja nosilo kar štirinajst domačih rokometašic, kar je najvišja številka v Krimovi zgodovini, ter kaže na pravilno usmeritev dela strokovne ekipe in vodstva kluba. RK  Krim Mercator želi tudi v prihodnje predstavljati jedro slovenske reprezentance ter predstavljati okolje za razvoj mladih rokometašic do vrhunske športne ustvarjalnosti.

Kdo so te igralke v klubu še zaenkrat niso želeli potrditi, a že kar nekaj časa se ugiba, kakšna bo prihodnost nekaterih igralk iz “prve postave” Ljubljančank.

Z  dolgoletnimi sponzorji in – kar še posebej veseli – novimi sponzorji, ki prepoznajo dobro delo in perspektivo kluba, bodo zagotovili finančno stabilnost kluba in vlaganje v razvoj. “Verjamemo, da z začrtano vizijo Rokometni klub Krim Mercator stopa na pravo pot, ki vodi navzgor,” so zapisali pri ljubljanskih državnih prvakinjah. 

Komentarji