VIDEO: Vardar po težkem boju proti domačinom vendarle do finala SEHA lige

V polfinalnem obračunu SEHA Gazprom lige smo lahko spremljali dvoboj domačinov iz Bresta in skopskim Vardarjem. Brest je ob bučni podpori v domači dvorani imel veliko priložnosti za presenečenje proti favoriziranemu Vardarju, a je tehtnica na koncu prevesila na stran makedoskega prvaka.


Po dveh porazih v rednem delu SEHA lige 2018/19 proti Brestu, je Vardar v polfinalu maščeval svoj slabi rezultat. Po lanskoletnem lahkem napredovanju v finale SEHA lige, so se Makedonci v polfinalu pošteno namučili.

V prvem polčasu smo lahk videli izjemno predstavo obeh vratarjev. Ivan Pešić in Dejan Milosavljev sta prvi del končala pri osmih obrambah. Začetne minute sta ekipi odigrali povsem izenačeno. Po 15. minutah pa so stvari v svoje roke vzeli Makedonci. Kljub bučni podpori s tribun v nabito polni Victoria Areni, Meškov ni imel rešitve za branilce naslova pred koncem prvega polčasa (14 : 10).

Vse pa se je spremenilo ob začetku drugega polčasa. Obramba Bresta je bila veliko bolj čvrsta kot v prvem polčasu in Vardar je imel veliko težav v napadu. Domačini so začeli igrati odlično v napadu, v 41. minuti pa so rezultat izenačili na 17 : 17. Pet minut kasneje je Brest povedel z 19 : 18 in trener Vardarja je zahteval minuto odmora. Tekma je bila ponovno povsem odprta. V 52. minuti je rdeči karton prejel specialist v obrambi Bresta Viacheslau Shumak, kar je močno vplivalo na igro domačinov.

Vardar je zadel 2-krat zapored, Brest pa je zapravil pet zaporednih napadov. Domačini niso izoristili prednost igralca več v zadnji minuti po rdečem kartonu Kristopansa. Usodo Meškov Bresta je na koncu zapečatil Igor Karačić, ki je postavil končni rezultat 25 : 22.

V spodnjem videu si oglejte nekaj izsekov s tekme VARDAR – MESHKOV BREST:

POLFINALE SEHA LIGE

VARDAR : MESHKOV BREST 25 : 22 (14 : 10)

FOTO: SEHA – Gazprom League FB

Komentarji