Kakšne so vse spremembe v SEHI? Veszprem se vrača, CELJE mogoče!

Kot je že tradicionalno v navadi, je potekala novinarska konferenca za SEHA ligo, kjer so predstavili plane in cilje za prihodnost. SEHA se spreminja, to že vemo, a kaj točno je novega?


V naslednji sezoni bo v SEHI nastopalo 12 ekip. “Imamo pisarno v Zagrebu, ki deluje odlično. Liga je vsako leto bolj organizirana in sodobna. Upamo, da bomo razširili trend izboljšanja v vseh pogledih,” je dejal predsednik Miha Mihailovski in dodal: “Skupščina SEHA je sprejela nekaj odločitev. Igrali bomo z 12 ekipami, dvema skupinama po šest ekip, tako da se bo trenutno število tekem iz 20 zmanjšalo na 14, kar bo olajšalo vodenje klubov na več frontah. Imamo osem standardnih ekip, dve iz Hrvaške, Makedonije in Srbije, Mešov in Tatran.”

VESZPREM DA ALI NE?

Potrdili so sodelovanje od naslednjega leta dalje. “Pogodbo bomo podpisali za tri leta. Do konca maja bomo imeli popolno ligo, vseh 12 klubov. Pogajamo se z mnogimi. Kriterij za združevanje je, da v isti skupini ne bo nobene ekipe iz ene države,” so sporočili iz SEHE.

KAJ PA SLOVENSKI KLUBI?

V razgovoru za tekmovanje je RK Celje Pivovarna Laško, kjer je sedaj žogica na njihovi strani. V kolikor se odločijo okrepiti svojo ekipo in bodo zmožni tekmovati na večih frontah hkrati, bodo zagotovo tekmovali v SEHI.

 

Komentarji