MRK Ljubljana že z naslovom prvaka

V 2. Državni rokometni ligi se sezona 2018/2019 počasi, a vztrajno, približuje koncu. Danes sta se v sklopu 16. kroga v Ljubljani pomerili moštvi RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina in domača MRK Ljubljana. Ravno za slednje se tako izteka naravnost sanjska sezona, kjer so s skoraj stoodstotnim izkupičkom pred široko odprtimi vrati 1. B državne lige. Z današnjo zmago pa si niso zagotovili le napredovanja, ampak tudi zlato medaljo v 2. DRL.


Tekma se je pričela z zadetkom gostujoče ekipe, za 0:1 je domačega vratarja Rebevška uspešno premagal Benjamin Bekrič. Vendar so Ljubljančani z zadetkom Slavka Eraka hitro izenačili (1:1). Prvih deset minut obračuna smo bili priča precej enakovredni igri (10. minuta 4:4), nato pa so se z dvema zaporednima zadetkoma domačini nekoliko »odlepili« od Kozincev (6:4) in tako prebudili svojo igro ter nadaljevali še bolj napadalno.

V drugem delu prvega polčasa so v 25. minuti tako vodili že s šestimi zadetki prednosti (16:10) in posledično nekoliko upočasnili tempo igre, kar pa so pridoma izkoristili gostje, ki so se z delnim izidom 0:4 približali na le dva zadetka zaostanka (29. minuta 16:14). V zadnji minuti je nato domačim uspelo še enkrat zatresti nasprotnikovo mrežo in polčas se je zaključil z rezultatom 17:14.

Tudi uvod v drugi polčas je bil na strani ekipe iz Kozine, ki je v 32. minuti znova znižala zaostanek na dva zadetka (17:15). Toda domačini so nato hitro strnili svoje vrste in znova prikazali svojo značilno napadalno igro. S štirimi zaporednimi zadetki so v 36. minuti prišli do svojega najvišjega vodstva na obračunu (36. minuta 21:15).

Vendar tokrat niso »zaspali« in dovolili, da bi se jim rokometaši Kozine nevarno približali in ogrozili zmago, ki bi jih že ta večer popeljala do naslova prvakov.

S svojim tempom igre so skozi celoten drugi polčas tekmo držali na visokem nivoju in ohranjali varno prednost petih, šestih zadetkov vse do konca obračuna, ki pa se je z zadetkom Kolmančiča za 34:28 zaključil z zmago Ljubljančanov pred domačo publiko.

MRK Ljubljana po zaključenem 16. krogu lahko že slavi naslov prvaka 2. državne lige in napredovanje, kar pa je bila njihova največja želja in glavni cilj, ko so vstopili v letošnjo sezono.

Najboljša strelca obračuna sta bila tokrat Dimitrij Mičovič, ki je deset zadetkov prispeval za ekipo Kozine ter Miha Kolmančič, ki je za zmagoslavje Ljubljančanov zadel sedemkrat.

MRK Ljubljana: RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina 34:28 (17:14)

MRK Ljubljana: Lukman 2, Miličevič A., Jaklič, Pintar 1, Gorjup 4, Ločičnik 1, Rebevšek, Arih 3, Miličevič U. 6, Žabjek 4, Kolmančič 7, Erak 5, Černe, Lešnjak, Leskovar 1, Pikovnik

Izključitve: 10 min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: /

7-metrovke: 5/6

RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina: Poles P., Bekrič 1, Mihalčič – Tomažič, Hrvatin 3, Dezors 1, Bekrič, Poles J. 3, Miklavec 6, Sanabor 4, Mičovič 10, Stanotnik, Šapla

Izključitve: 4 min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: /

7-metrovke: 4/7

Pripravila: Nika Baznik

Foto: Nataša Gavrilović / MRK Ljubljana

Komentarji