Kielce ponovno boljše od Barçe

Kielce so prišle do svoje še druge zmage v tednu dni proti Barceloni.


Tekmo je bolje začela Barcelona, ki je želela popraviti vtis s prejšnje tekme. Že po 6 minutah so vodili z 1:5. Kielce so izenačile na 10, a je Barça spet pritisnila na plin in ob polčasu je vodila za 2 (14:16). V drugem polčasu so Kielce vseskozi lovile Barcelono, a neuspešno. v 52. minuti je Barcelona vodila 23:27 in vse je kazalo da bo zmaga odšla v Katalonijo. A jo padli v strelsko črno luknjo in niso več uspeli zadeti. Kielce so na krilih Alexa Dujshebaeva, Nicolasa Tournata, Artsema Karaleka in Arkadiusza Morytoja uspeli izenačiti in ob koncu tudi zmagati z 29:27! Blaž Janc je za Barcelono dosegel en gol, Domen Makuc pa se ni vpisal med strelce.

Na tekmi tedna sta se v skupini A srečala Aalborg in Kiel. Tudi na včerajšnji tekmi, je Kiel tako kot pretekli teden dominiral v prvem polčasu. Vseskozi so bili v prednosti do rezultata 10:10, nato pa je Aalborg zaigral bolje in povedel za 3 (16:13). Odličen prvi polčas je odigral Miha Zarabec, ki je dirigiral napad Kiela. Na tekmi je dosegel 5 golov.

V drugem polčasu je Aalborg še neprej pritiskal in povedel za 4 (29:25) in razliko držal do 33:29. Niklas Landin je dosegel nekaj neverjetnih obramb in po golu Patricka Wienceka se je Kiel približal le na gol, 17 sekund do konca. Po minuti odmora je junak Aalborga postal Nikolaj Laeso.

Šesto zaporedno zmago pa je dosegel Montpellier, ki je doma premagal Elverum. Ekipi sta bili poravnani do izida 7:7, nato pa je Montpellier po zaslugi Huga Descata prišel do delnega izida 8:3.  Ob koncu se je elveru nevarno približal na 28:23, a je po zaslugi vratarja Marina Sega prednost zopet narastla. Montpellier je tako tekmo mirno pripeljal do konca in slavil z 39:32.

Do prve zmage po 23 tekmah pa je prišel Zagreb, ki je bil doma boljši od Bresta. Z zmago je Zagreb ohranil upanje na napredovanje, saj so razliko do 6. uvrščenega vardarja zmanjšali na le točko. Zagreb je bolje začel tekmo, povedel 9:5, a je Brest izenačil na 10. Ekipi sta bili skupaj do rezultata 24:22, ko je Matej Hrstić dosegel 3 gole zapored in Zagrebu prinesel občutnejšo prednost. Te niso več izpustili iz rok in tako dosegli svojo težko pričakovano zmago.

Pri Meškov Brestu je Jaka Malus dosegel 6 golov in bil najboljši strelec svoje ekipe, Staš Skube jih je dodal 3.

Foto: EHF

 

Komentarji