Klemen Ferlin: “Danes gremo na glavo”

Slovenijo danes čaka polfinalna tekma proti Španiji, ki se bo začela ob 20:30. Reprezentanti so se včeraj spoznali z dvorano, ki pa pravzaprav to ni. Igralo se bo na pokritem nogometnem stadionu, ki sprejme 22.000 ljudi.


“Gre za zelo pametno rokometno ekipo, njihova igra je taktično odlična. Imajo vse, kar je treba. Bil sem navdušen, ko sem analiziral njihovo igro. Veselimo se tekme z odlično ekipo. Lepo bo”, je na tiskovni konferenci pred današnjo tekmo dejal Ljubomir Vranješ.

Vid Kavtičnik je po dosedanjem delu prvenstva zadovoljen s predstavami njegovih soigralcev. “Fantje so do sedaj res odigrali odlično, tako da, smo pozitivni. Treba se je veseliti takih trenutkov, ker ne vemo kdaj se bodo vrnili in enostavno smo res zelo samozavestni, da lahko dobro odigramo to polfinale in da se veselimo.”

“Za mene je to sedaj tretji polfinale. Zaenkrat smo se vedno na tej stopnički ustavili, tako da, verjamem, da se tokrat ne bomo. Razmišljamo, pogovarjamo se in nekako smo optimistični, verjamemo v to kar delamo, verjamemo, da imamo dovolj kvalitete, da se zoperstavimo Špancem. Sigurno bo zelo težka tekma . Mislim, da za zmago moramo pokazati najboljšo predstavo na prvenstvu,” se težke naloge zaveda Jure Dolenec.

“Oni igrajo zelo taktično. Predvsem v obrambi bolj izstopajo ven  potem pa se vračajo nazaj, da zaprejo podaje na krožnega napadalca. Vse je bolj prefinjeno. Ne uporabljajo toliko agresivnosti in surovih mišic,” se pasti Špancev zaveda Borut Mačkovšek.

Klemen Ferlin obljublja borbo do konca. “Osvojili smo primarni cilj. Danes pa gremo pač na glavo, dati vse od sebe in pokazati česa smo zmožni in živeti sanje.”

Foto: Nebojša Tejić/kolektiff

Komentarji