Kljub izjemnemu začetku iz Bukarešte brez točk

Rokometašice Krima Mercatorja so na drugi tekmi glavnega dela Lige prvakinj morale priznati premoč romunski Bukarešti. Trikratne udeleženke zaključnega turnirja in evropske prvakinje z leta 2017, so pred domačimi navijači slavile zmago s 32:26.


Neverjetno so Tigrice vstopile v srečanje. Tjaša Stanko je najprej zadela po samostojni akciji, ko pa je nejna podaja namesto v rokah Nine Žabjek pristala v golu so ljubljanske rokometašice povedle že z 0:2. Več kot 40 Krimovcev, ki so naše rokometašice podpirali s tribune romunske dvorane, je v nadaljevanju pozdravilo še zadetka Polone Barič in Tamare Mavsar, ki sta v peti minuti potrdili prednost Tigric (2:4).

V nadaljevanju tekme so pobudo prevzele domače rokometašice, ki so na krilih nekdanjih Krimovih rokometašic, tehtnico počasi nagibale v svojo korist. Ob koncu prvega polčasa, ki se je končal z rezultatom 16:11, sta tako le dva zadetka dosegli rokometašici, ki v svoji karieri še nista oblekli Krimovega dresa.

FOTO: RK Krim Mercator

V drugem polčasu so romunske rokometašice stopile na plin. Tigricam so v desetih minutah dopustile le dva zadetka, obenem pa ušle na 22:13. Kljub zdesetkani zasedbi, ki se je tik pred tekmo soočila še z nekaj viroznimi obolenji, pa varovanke Uroša Bregarja niso popustile. S štirimi zaporednimi zadetki so se znova približale na zaostanek iz prvega polčasa (22:17). Po minuti odmora domače ekipe je razlika tik pred koncem tekme znova zrasla na -7 (32:25), a Lamprini Tsakalou je ob zvoku sirene dosegla svoj sedmi zadetek in postavila končni rezultat tekme – 32:26.

Krimovke bodo prihodnjo soboto znova zaigrale na modri evropski podlagi. V prvi polovici glavnega dela jih namreč čaka še tekma proti madžarskemu FTC-ju. Dvoboj, ki odloča o tako želenem četrtem mestu, ki še vodi v četrtfinale elitnega tekmovanja, se bo v soboto, 9. februarja, začel ob 15. uri. 

2. KOLO GLAVNEGA DELA LIGE PRVAKINJ
sobota, 2. februar, ob 16.00, Bukarešta

CSM BUCURESTI : RK KRIM MERCATOR 32:26 (16:11)

Bucuresti: Ion, Udristoiu, Radičević 10, Curea 1, Lekić 6, Jacobsen, Bazaliu, Lazović 3, Omoregie 5, Constantinescu, Manea, Ungureanu, Hagman, Cvijić 5, Mehmedović 2, Grubišić.

Krim Mercator: Gnabouyou, Mavsar 4, Krsnik 3, Vojnović, Barič 5, Stanko 3, Marinček Ribežl, Zulić 2, Pandžić, Tsakalou 7, Vučko, Krajnc, Žabjek, Amon 1, Ristovska 1.

Komentarji