Kljub skorajšnjem preobratu izjemna končnica Novomeščanov

Tekma Pokala Slovenije nam je postregla z obračunom med MRK Krka in RK Maribor Branik. Domačini so hitro pokazali premoč na igrišču in dominirali že prvi polčas. Tako so nadaljevali tudi v drugem, a so se vmes pojavili dvomi o zmagi, saj so Mariborčani nadoknadili razliko in se Novomeščanom približali na le še gol zaostanka. Domačini so se v danem trenutku zbrali in odigrali izjemno končnico ter zmagali z visoko prednostjo 7 golov.


Srečanje se je pričelo z dominanco domačinov, ki so narekovali tempo prvega polčasa. Gostje so se jim skušali približati, a so bili Krkaši premočni. Na odmor ob koncu prvega dela tekme, so domači rokometaši odšli  vodstvom 5 golov prednosti (16 – 11).

Tudi v drugem polčasu se je obračun nadaljeval v takšnem tempu. Ko so se Mariborčani že nekoliko približali s tremi zaporednimi zadetki (Tadej Skok in Filip Jerenc), je odgovor dal Jernej Avsec in z dvema goloma v istem napadu domačine vrnil na zanesljivo vodstvo 5 zadetkov (23 – 18).  V nadaljevanju pa je igra doživela nekolikšen preobrat. Mariborčani so se v 4 minutah uspeli približati na samo še zadetek zaostanka (23 – 22). Domačini so ponovno pričeli z bolj organizirano in napadalno igro ter prikazali izjemno končnico. Gostom zadnjih 8 minut niso dopustili do nobenega gola, sami pa do konca nastreljali še 7 golov. Srečanje se je torej zaključilo z izidom 30 : 23. Krkaši pa so si tako priborili nastop na turnirju za najvišja mesta Pokala Slovenije.

Marko Majstorović (6), Uroš Knavs (6), Izidor Budja (5)

FOTO: FB MRK Krka

Komentarji