Ormožani po trilerju s Trebanjci na Final4

Po reprezentančnem premoru so se ekipe na parket vrnile v Pokalu Slovenije. V dvorani Hardek, ki je bila tako kot vedno nabito polna smo spremljali obračun med domačo zasedbo RK Jeruzalem Ormož in gostujočo ekipo RK Trimo Trebnje. Priča smo bili pravi rokometni poslastici. Izenačena tekma skozi vseh 60. minut rednega dela in pa tudi vseh 10. minut podaljška. Na koncu so več športne sreče imeli domačini, ki so slavili z rezultatom 31:30 in tako prišli do uvrstitve na Final4 Pokala Slovenije.


Izjemno zaspan začetek tekme kjer nismo videli prav veliko dogajanja. Temu piča tudi dejstvo, da smo v prvih 10. minutah videli le štiri zadetke (2:2). Tudi nadaljevanje polčasa ni bilo bogato z zadetki. V 15. minuti je ob zaostanku svoje ekipe s 3:5, in dvema igralcem manj (Ormožani so imeli v prvem polčasu kar šest dvominutnih kazni) domači strateg Saša Prapotnik segel po minuti odmora. Njegovi varovanci so rezultat hitro izenačili na 5:5. Nadaljevanje obračuna je minilo v igri gol za gol. Obe ekipi sta v prvem polčasu pogrešali razpoloženega vratarja. V 27. minuti so gostje po zadetku Matica Pippa vnovič povedli z dvema zadetkoma prednosti (9:11). To prednost so uspeli vse do konca prvih 30. minut in tako sta ekipi na odmor odšli ob rezultatu 10:12.

Začetek drugega dela igre po notah iz prvega. V 38. minuti pa so gostje kot prvi na tekmi povedli s tremi goli prednosti (15:18). A tudi po tem se Trebanjci niso uspeli oddaljiti. So pa zato na krilih domačih navijačev Ormožani znova vzpostavili stik in v 44. minuti prišli na zadetek zaostanka (19:20). Še naprej pa smo lahko spremljali izjemno izenačen obračun. Rokometaši Trima so se znova oddaljili na tri gole (20:23) in zato je moral Prapotnik znova seči po minuti odmora. Gostitelji pa so nato zaigrali kot prerojeni, se še enkrat več vrnili ter tokrat celo povedli z rezultatom (26:25). Do konca 60. minut smo videli še veliko dogajanja, a po rednem delu tekme zmagovalca ni bili. Obe ekipi sta imeli v zadnji minuti priložnost za zmago, a jih niso uspeli izkoristiti. Redni del tekme se je tako končal z rezultatom 27:27.

Prvi del podaljška razumljivo še ni prinesel nobene odločitve. So pa boljše odigrali domačini in po prvih 5. minutah podaljška vodili z rezultatom 29:28, ki ga je z uspešno izvedeno sedemmetrovko postavil Tilen Kosi.. Prednost pa je bila tudi to, da so drugi podaljšek začeli s sredine igrišča, a prvega napada niso uspeli realizirati. Po dramatični drugi polovici podaljška kjer so imeli Ormožani kar nekaj priložnosti, da uidejo na dva zadetka prednosti, do tega, da so imeli Trebanjci priložnosti, da bi tehtnico prevesili sebi v prid pa so domačini ohranili prednost enega gola in se po zmagi 31:30 razveselili četrte uvrstitve na Final4 Pokala Slovenije.

JERUZALEM ORMOŽ : TRIMO TREBNJE  31:30 (29:28) (27:27) (10:12)
Kosi in Ćirović po 9; Glavaš 7, Ćoršović 6

FOTO: RK Jeruzalem Ormož

Komentarji