Primorci nadvladali Železnike

RD Alples Železniki je na 17. krogu 1.B Državne Rokometna lige gostil RK Jadran Herpelje – Kozina v Športni dvorani Železniki. Tekma je bila sprva izenačena, vendar so se kmalu Primorci pričeli oddaljevati. To ni trajalo dolgo, saj so jihb domačini do konca prvega dela tekme ujeli in polčs zaključili z le zadetkom manj. Podobno se je dogajalo v drugem polčasu, ko sta bili ekipi ponovno skupaj, v končnici pa so se gostje pričeli oddaljevati in zanesljivo zmagali.


Ekipi sta bili prvi del prvega polčasa izenačeni, potem pa so gostje pričeli z narekovanjem tempa in se že precej oddaljili. Tega domačini niso dovolili in se jim do konca prvega dela tekme približali na gol zaostanka (14 : 15).

Znova so v drugem delu Primorci skušali nadvladati nasprotnike, a so se jih ti tesno držali vse do 53. minute. Takrat so gostje z dobro obrambo in aktivnejšo igro povečevali razliko o golih in srečanje končali z zanesljivim vodstvom (26 : 31).

Najboljši strelci tekme so bili Sandi Muminović (7), Tine Arman (6), Nejc Maček (6), Žan Nadarevič (6) in Jaka Ahlin (6)

Džan Bekrić je bil s 30% obrambo najboljši vratar tekme.

FOTO: FB RD Alples Železniki

Komentarji