Celjani po podaljšku izločili Gorenje

Pokal Slovenije je že v četrtfinalu postregel z dvobojem med Celjem in Gorenjem, ki so ga mnogi, po izpadu Trebanjcev, označili za finale pred finalom. Izredno napet in naporen obračun je potnika v polfinale podal šele po podaljšku.


RK Celje Pivovarna Laško : RK Gorenje Velenje 33:31 (31:31, 28:28, 13:16)
Vlah 6, Ivanković in Suholežnik 5; Grmšek 6, Sokolič 5

Pred srečanjem so se pri domačih poklonili najboljšemu strelcu skupinskega dela elitne Lige prvakov Aleksu Vlahu, nato pa se je lahko večni derbi pričel. V 12. minuti so Velenjčani z dvema goloma Branka Predovića prišli do svojega prvega vodstva (4:5).

Rokometaši Gorenja so 10 minut pred koncem prvega dela tekme povedli za tri zadetke (7:10), toda v igro je nato vendarle vstopil celjski kapetan Vlah in pivovarji so hitro poravnali izid na 10:10. Kljub temu so se gostje pred odmorom s hitrimi protinapadi znova odlepili in polčas zaključili s prednostjo treh zadetkov (13:16).

Na začetku drugega dela tekme so Velenjčani delovali bolj osredotočena ekipa in bolj željna zmage, hkrati pa so izkoriščali napake Celjanov in ušli na pet golov prednosti (16:21). V dvorani Zlatorog je postajalo vse bolj napeto, kar je bilo čutiti tudi v vzdušju, ki je močno naraslo. Celje je pred vstopom v zadnjih 10 minut srečanja zaostanek znižalo na dva gola (24:26).

Številne napake rokometašev Gorenja v fazi napada so Celjanom omogočile, da so v 54. minuti poravnali izid (26:26). Sledila je tretja izključitev in posledično rdeči karton celjskega pivota Matica Suholežnika. Velenjčane je po 6 minutah igre brez doseženega zadetka iz strelskega mrka izvlekel Tilen Sokolič (26:27).

Izredno pomembno sedemmetrovko je 3 minute pred koncem obranil Nebojša Bojić, moštvi pa sta v zadnjo minuto vstopili rezultatsko poravnani (28:28). Zadnji napad je, po zgrešenem strelu Domna Tajnika, pripadel Celjanom, ki prav tako niso uspeli doseči zadetka, zato so sledili podaljški.

V prvem delu podaljška je v zadnjih sekundah za izenačenje poskrbel Žiga Mlakar (31:31). V zadnji fazi tekme se je razbranil celjski vratar Bojić in povsem zaklenil svoja vrata. Celjani so taki slavili s 33:31 in napredovali v polfinale, svoja zadetka pa sta prispevala Vlah in Stefan Žabić.

Foto: David Valant

Komentarji