Koprčani izločili Kočevarje in se uvrstili med najboljše štiri v državi

V Športni dvorani Kočevje sta se na četrtfinalni tekmi slovenskega pokala pomerili ekipi Kočevja in Kopra. Favorizirani gostje iz obale so bili boljši nasprotnik in se z rezultatom 23-33 uvrstili v naslednji krog tekmovanja.


Tekmo v Kočevju so boljše otvorili Koprčani, ki so si po štirih minutah igre priigrali prednost dveh zadetkov (1-3). Domačini gostom niso dopustili, da bi svojo prednost povišali, do osme minute pa so z odlično igro rezultat poravnali na štiri. Do 15. minute sta si ekipi izmenjevali zadetek za zadetek (7-7), nato pa so se do 22. minute gostje oddaljili na +4 (8-12). Razlika v golih se do konca polčasa ni spremenila, ekipi pa sta na odmor odšli ob rezultatu 12-16.

Tudi uvod v nadaljevanje je pripadel Koprčanom, ki so do 40. minute zbežali na devet golov prednosti (15-24). Domačini so odgovorili s tremi zaporednimi zadetki ter zaostanek znižali na -6. Razlika v zadetkih je bila prevelika, da bi se rokometaši Kočevja v končini srečanja lahko vrnili v igro. Gostje so v 57. minuti prišli do dvomestne prednosti, istočasno pa tudi postavili končen rezultat tekme 23-33.

V taboru domačinov se je pod 8 zadetkov podpisal Jaka Đekić, med rokometaši Kopra pa so bili s 5 goli najuspešnejši Bor Breznikar, Klej Sanabor in Benjamin Bekrić. S 14 obrambami je velik delež k zmagi gostov dodal tudi vratar Jakob Morato.

FOTO: RD Koper

Komentarji