KMALU V LIGI PRVAKINJ: Grosova proti prvakinjam, Omoregie proti podprvakinjam

Le še štirje dnevi nas ločijo od začetka četrtfinalnih obračunov v Ligi prvakinj. Prvi dve tekmi bosta na sporedu v soboto, drugi dve pa v nedeljo. 


Od slovenskih predstavnic sta v tem delu tekmovanja ostali le še dve – Ana Gros ter Elizabeth Omoregie. Madžarske prvakinje se bodo podale v boj proti najmočnejši danski ekipi, Omoregie pa se bo z romunskimi prvakinjami pomerila proti danskim podprvkinjam.

Madžarke so se kot druga najboljša ekipa skupine B direktno plasirale v četrtfinale Lige prvakinj. Za pot med najboljšo četverico se bodo pomerile z danskimi prvakinjami iz Odenseja, ki so v osmini finala odpravile norveški Storhamar. Obe najboljši strelki ekip, Ana Gros pri Győru in Mie Hojlund pri Odenseju, sta do tega trenutka zabeležili po 65 zadetkov.

Tudi Elizabeth Omoregie je obračune osmine finala Lige prvakinj lahko spremljala preko malih zaslonov, saj se je njena ekipa, po odličnih predstavah v skupinskem delu, uvrstila direktno med najboljših osem. Svojo prvo tekmo izločilnih bojev bo zasedba Aureliana Rosca tako odigrala na jugozahodu Danske, kjer jih bo pričakala močna zasedba Esbjerga. Pri obeh moštvih je najboljša strelka tudi najboljša asistentka. Pri Dankah je to Norvežanka Henny Ella Reistad (MVP evropskega prvenstva 2022), pri Romunkah pa Cristina Neagu

 

29.4.
Odense Håndbold – Győri Audi ETO KC
FTC-Rail Cargo Hungaria – Metz Handball

30.4.
CS Rapid București – Vipers Kristiansand
Team Esbjerg – CSM București

 

FOTO: EHF Champions League

Komentarji