Prva slovenska liga bo dobila dva nova člana!

Iz druge državne lige sta se v 1. B ligo prebila RK Kočevje in RK Ajdovščina. Dolenjci, ki so bili letošnje največje presenečenja Pokala Slovenije, so si svoje mesto v višji ligi zagotovili že pred zadnjimi krogi končnice v skupini A, Primorce pa je tja odpeljala zmaga na zadnji tekmi v skupini B, ko so v domači dvorani slavili proti moštvu s Ptuja. 


Varovanci Mirka Žvoklja so v zadnjo tekmo končnice vstopili s točko prednosti pred Ptujčani. Zmaga bi obema ekipama prinesla uvrstitev v 1. B ligo in finalno tekmo za določitev ligaškega prvaka. 

RK Ajdovščina – RK Drava Ptuj
(13:10) 28:22

Obračun na vse ali nič so bolje odprli domačini. Ajdovci so v uvodu povedli s 3:0, pet minut pred koncem prvega polčasa pa so vodili z rezultatom 12:6. V nadaljevanju se je odprlo Ptujčanom, ki so po seriji zadetkov izid izenačili na 16:16. Zadnjih 20 minut odločilnega srečanja so ponovno bolje odigrali domači in si tako priigrali uvrstitev v 1. B ligo ter srečanje s Kočevjem za naslov prvaka. Pri domačih sta z devetimi zadetki najbolj izstopala Dimitrij Mičovič in Črt Pinterič, v vratih pa je bil izjemen Žiga Kastelic, ki se je ustavil pri 16 obrambah oz. 42% ubranjenih strelov. V zasedbi Sebastjana Oblaka se je pod šest zadetkov podpisal Jan Maroh, Nejc Janžekovič in Domen Krasnič sta dodala po štiri. 

Moštvi Aleksandra Markla in Mirka Žvoklja se bosta za naslov prvaka udarila dvakrat. Prva tekma bo na sporedu 6. maja v Ajdovščini, druga pa teden kasneje v Kočevju. 

 

 

Komentarji