Zmage v zaključnem delu odšle v Celje, Izolo, Ljubljano in Kranj

Tekme za končno razvrstitev so v 1. ženski rokometni ligi v polnem teku. Večjih dvomov o končni razvrstitvi najboljših štirih slovenskih ekip praktično ni, so pa zadeve še odprte na vseh preostalih frontah. 


1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 1. – 4. MESTA

ŽRK KRKA NOVO MESTO – ŽRK Z’DEŽELE 23:33 (10:18)
Barukčić 8, Vrček in Smonkar (2) po 4; Strnad Zelen 12 (7), Zulić 5.

Dolenjske rokometašice niso uspele pripraviti presenečenja za Štajerke in s tem močneje ogroziti uvrstitev za končno tretje mesto 1. ženske rokometne lige. Četa Miše Marinček je bila zanesljiva in tekmo v Stopičah dobila z desetimi goli prednosti. Dvoboj farmacevtk in mesninark so boljše začele gostje, ki so hitro povedle in so do odmora med polčasoma že priigrale prednost z osmimi zadetki. Veliko vlogo je med vratnicama Celjank pri tem igrala razpoložena Tajda Tripkovič, ki je do konca obračuna zbrala 18 obramb ob 49-odstotni uspešnosti ubranjenih strelov. V nadaljevanju se rokometašice Krke kljub trudu niso uspele rezultatsko približati gostujoči zasedbi, ki je slavila zmago s 33:23. Strelsko najuspešnejša pri domačinkah je bila reprezentantka Ivona Barukčić z osmimi goli, na drugi strani jih je 12 zabila Anika Strnad Zelen.

 

KONČNICA 5. – 8. MESTA

ŽRK TRGO ABC IZOLA – ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ-ORMOŽ 30:27 (11:11)
Berzelak 15 (2), Cerovak 6 (2); Kolenko 12 (3), Petrovič 5.

Izolanke so se z domačo zmago nad Ptujčankami Štajerkam približale na dve točki v boju za sedmo mesto v državnem prvenstvu. Za primorsko zasedbo je bila sobotna tekma tudi prva preizkušnja v končnici 5. – 8. mesta, ptujska ekipa je na dveh odigranih dvobojih končnici osvojila eno točko z remijem proti Litiji. Obračun v Kraški je bil vseskozi izenačen in nobena od zasedb si ni uspela ustvariti večje rezultatske prednosti, po polovici tekme sta bili ekipi celo popolnoma izenačeni (11:11). Moštvi sta bili rezultatsko poravnani (25:25) tudi v 57. minuti, a je nato za Izolanke dvakrat zapored zadela Alma Arnautović. Gostiteljice so ostale zbrane v končnici in dve točki obdržale na Obali. Ana Berzelak je za Trgo ABC Izolo dosegla kar 15 zadetkov, z dvanajstimi ji je na spisku strelk sledila Ptujčanka, Minea Kolenko.

 

KONČNICA 9. – 12. MESTA

RK OLIMPIJA  – RK ZVEZDA LOGATEC 33:32 (17:16)
Pugelj 9 (1), Veber Marton 6 (3); Košir 12 (5), Stojanović Železnik 7.

Olimpija je na domačem terenu premagala Zvezdo iz Logatca in dosegla že drugo zmago na svoji tretji tekmi v končnici 9. – 12. mesta. Logatčanke, ki v zaključnem delu državnega prvenstva po dveh odigranih dvobojih še niso izkusile slasti zmage, na lestvici še naprej kotirajo višje od Ljubljančank. Tekma v Hali Tivoli je minila v znamenju enakovredne in izenačene predstave. Najvišja prednost gostiteljic v prvem polčasu je znašala štiri zadetke, v drugem celo pet in to še v 54. minuti (31:26), a so nato gostje z nepopustljivostjo uspele prednost skoraj izničiti. V samem zaključku tekme je zasedba Zvezde Logatca z zadetkom Lee Berzelak prednost Olimpije zmanjšala na 33:32, kar je bil tudi končen rezultat srečanja. Pri Ljubljančankah je bila strelsko najuspešnejša Špela Pugelj z devetimi goli, Logatčanke so v svojih vrstah imele najboljšo strelko srečanja. To je z 12 zadetki postala Jana Košir.

 

KONČNICA 13. – 15. MESTA

ŽURD KOPER – RK SAVA KRANJ 24:25 (12:12)
Kadić 10 (2), Soršak 5; Ožegovič 10 (4), Sredić, Nosan in Korošec po 3.

Gorenjke so v Kopru slavile tesno zmago. Primorke bi se v primeru obratnega izida močno približale Kranjčankam v boju za uvrstitev na končno 13. mesto, zdaj zaostajajo za pet točk. Gostje so v areni Bonifika vodile večji del srečanja, a domačinke so svoje najboljše trenutke pokazale pred zaključkoma polčasov. V prvem so uspele izenačiti in na odmor odšle rezultatsko poravnane (12:12), v drugem pa jim to ni uspelo in ostale so brez nove točke v končnici 13. – 15. mesta. Zana Kadić je v osebno statistiko vpisala deset golov za ŽURD Koper, Nika Ožegovič pa prav toliko za kranjsko Savo.

 

FOTO: Din Čikotić

Komentarji