Kočevje nadaljuje zmagovit niz tudi v končnici

Na prvi tekmi končnice 2. državne lige sta se pomerila Kočevje in Radgona. Kočevci so v končnico vstopili kot vodilna ekipa, Radgončani pa kot petouvrščeno moštvo. Domači so bili v vodstvu od prve do zadnje minute in so tako povsem zasluženo vknjižili novi dve točki.


RK Kočevje : RK Arcont Radgona 36:31 (18:14)
Begić Zbačnik 7, Mihelič 6; Žunič 14, Šijanec 4

Domači so nekoliko bolje odprli dvoboj in povedli s 3:1. V 11. minuti se je Kočevje nato z golom najboljšega strelca tekme pri taboru Kočevja Alenom Begićem Zbačnikom  odlepilo na štiri gole prednosti (9:5).

Sledilo je obdobje, ko gostje kar 9 minut niso uspeli doseči zadetka, kar so domačini izkoristili in povedli za šest zadetkov (13:7). Strelski post je prekinil Matevž Žunič in bil nato tudi najbolj zaslužen, da je Radgona do odmora uspela malce znižati zaostanek. Prvi polčas se je tako končal z izidom 18:14.

V 40. minuti so se Pomurci nevarno približali na dva gola zaostanka. Domačim je največ preglavic povzročal Žunič, ki je na koncu dosegel kar 14 zadetkov. Vendarle so se Kočevci znova uspeli odlepiti, tako, da sta moštvi v zadnjih 10 minut obračuna vstopili z rezultatom 30:25.

Kljub temu, da so rokometaši Kočevja v zadnjih 7 minutah dosegli zgolj en sam zadetek, so vseeno tekmo varno in zanesljivo pripeljali do konca. Kočevje je slavilo s 36:31 in že ima zagotovljeno napredovanje v 1. B ligo.

Komentarji