Izola na domačem parketu do novih dveh točk

Prvo tekmo 19. kroga 1.B lige sta v dvorani Kraška odigrali ekipi RD Butan plin Izola ter ŠD Mokerc Kig. Zagotovo derbi tega kroga, saj ekipi na prvenstveni lestvici loči zgolj točka. Izolani so na 3. mestu pri 23. točkah, Ižanci na 6. mestu pri 22. osvojenih točkah. Spremljali smo izjemno tekmo, kateri so tempo od začetka do konca narekovali domačini, čeprav so v zaključnih minutah popustili, a so si do takrat uspeli priigrati dovolj visoko prednost. Na koncu so se razveselili zmage z 32:29.


RD BUTAN PLIN IZOLA : ŠD MOKERC KIG  32:29 (17:14)
Stopar 12, Dugajlić 7; Drnovšek 8, Ravnikar in Tanko 5
Kocijančič 15 obramb (38%) (Izola)

Po izenačenih uvodnih minutah so se gostitelji po delnem izidu 3:0 v 8. minuti odlepili na tri gole (6:3). Tako je moral že v zgodnji fazi srečanja po minuti odmora seči trener Ižancev, Bratislav Stojmenović. Njegovi varovanci so se na krilih obramb Davida Pekeča uspeli približati na gol zaostanka (6:5), a to ni bilo dovolj, da bi parirali Izolanom, ki so danes delovali izjemno. Primorci so si do 19. minute priigrali pet zadetkov prednosti (12:7). Ogromen doprinos temu je dodal vratar Martin Kocijančič, ki se je v prvem polčasu zaustavil pri neverjetnih 11 obrambah. A sledila je vnovična vrnitev gostov, ki so po delnem izidu 1:5 zaostanek znižali na gol zaostanka (13:12). Do konca prvega dela igra smo videli to kar smo spremljali celoten prvi polčas. Domači so ušli na pet zadetkov (17:12), a so Ižanci do konca prvih 30. minut uspeli znižati na tri gole (17:14).

Gostitelji so v drugem polčasu rokometaši iz obrobja Ljubljane držali na treh oziroma štirih golih prednosti. Po dobri polovici drugega dela igre pa so Primorci prestavili prestavo višje in povedli s šestimi zadetki naskoka (27:21). Gostujoči strateg je moral z minuto odmora zaustaviti nalet domače zasedbe. A to mu ni uspelo. Rokometaši Izole so svojo prednost še višali in v 52. minuti vodili že z osmimi goli prednosti (30:22). Na koncu se je to izkazalo za odločilno razliko. Igralci Iga so se v zaključku tekme sicer močno približali, a za preobrat jim je zmanjkalo časa. Tekma se je končala z rezultatom 32:29.

FOTO: RD Butan plin Izola

Komentarji