1/4 FINALE POKALA EHF: Velenjčani že v Novem Sadu

Rokometaši RK Gorenje Velenje so po zmagi v osmini finala proti ciprski Famagusti, napredovali med najboljših osem ekip Evropskega pokala. Ples kroglic je aktualnim Pokalnim prvakom Slovenije, kot zadnjo oviro pred polfinalom, dodelil RK Vojvodina iz Novega Sada. Prvi polčas četrtfinala bo na sporedu v soboto, 18. marca ob 18.00 uri v Novem Sadu. 


Velenjčani bodo priložnost za napredovanje med najboljše štiri ekipe Evropskega pokala iskali na dveh tekmah proti Vojvodini. Prva bo na sporedu v soboto, 18. marca v Novem Sadu, druga čez en teden v Rdeči dvorani. 

Trenutno vodilna ekipa državnega prvenstva je eden izmed favoritov Evropskega pokala. Poleg domačega prvenstva in evropskega tekmovanja, ekipa iz Novega Sada v tej sezoni tekmuje tudi v ligi SEHA. Tudi v regionalni ligi se nasprotniki Velenjčanov, po zmagah nad Našicami in Pelisterjem, borijo za napredovanje med najboljših osem ekip. 

Tako kot Velenjčani, so tudi rokometaši Vojvodine evropsko pot začeli v drugem krogu, ko so s skupnim rezultatom 75:50 slavili proti italijanskemu Brixenu. Zmago v tretjem krogu proti avstrijskemu Kremsu (39:27), je zaznamoval incident njihove navijaške skupine, zaradi katerega bodo morali vse domače tekme Evropskega pokala odigrati pred praznimi tribunami. Med najboljših osem ekip pa je Vojvodino popeljala zmaga proti norveškemu Arendalu, s skupnim rezultatom 75:66.

RK VOJVODINA : RK GORENJE VELENJE
1/4 finale Evropskega Pokala, 18. marec, 18.00 (Novi Sad, Srbija)

 

FOTO: RK Gorenje

Komentarji