Kočevje s peto zaporedno zmago do 1. mesta

Na zadnji tekmi rednega dela 2. državne lige sta se pomerili ekipi Kočevja in Kronosa. Rokometaši Kočevja so v drugem polčasu strli odpor Kronosa in vpisali še peto zaporedno zmago, ki jim je prinesla osvojitev vodilnega položaja.


RK Kočevje : RK Kronos 33:26 (16:13)
Zajc 7, Tomšič 5; Stegel 6, Levec in Kitić 4

Gostje iz Logatca so bolje odprli dvoboj, saj so Kočevci v uvodnih 8 minutah dosegli zgolj en zadetek (1:3). Razpoložen je deloval Marko Ribić, a je po dveh doseženih golih v 11. minuti prejel rdeči karton. Logatčani so kljub njegovi odsotnosti povedli za štiri gole (3:7).

Sledila je precej boljša igra ekipe iz Kočevja, ki je s štirimi zaporednimi zadetki izid poravnala na 7:7. V 21. minuti so rokometaši Kočevja prišli do svoje prvega vodstva na tekmi, ki ga nato niso več izpustili iz rok.

Domačini so na odmor odšli s tremi goli prednosti (16:13), vodstvo Kočevja pa je v drugem delu tekme še dodatno naraslo. V 40. minuti je najboljši strelec obračuna Nace Zajc poskrbel za prednost petih zadetkov (23:18). Zaostanek Kronosa je vrhunec dosegel 6 minut pred koncem, ko je že postalo povsem jasno, da bosta dve točki ostali v Kočevju (31:22).

Logatčani so nato v zadnjih minutah uspeli nekoliko oblažiti svoj poraz, toda to je bila zgolj slaba tolažba. Končni izid je znašal 33:26, Kočevci pa so tako sedaj že na pragu uvrstitve v 1. B ligo.

Foto: Rokometni Klub Kočevje/Facebook

Komentarji