Težko prigarana zmaga Celja v Kopru

Zadnje dejanje 17. kroga Lige NLB je pripadlo Kopru in Celju. Obračun v Bonifiki je potekal precej izenačeno, celjski rokometaši pa so se precej namučili za zmago, s katero so znova ušli Trebanjcem na dve točki razlike.


RD Koper : RK Celje Pivovarna Laško (14:15)
Žagar 10, Zugan 5; Cokan 12, Martinović 4

Celjani so prvič na tekmi povedli v 3. minuti, ko je v polno zadel Tadej Mazej. Po 10 minutah igre so se pivovarji odlepili na tri gole prednosti (4:7). Podobno kot v minulem krogu na večnem derbiju se je tudi tokrat razbranil celjski vratar Yassine Belkaied, ki je v uvodnih 12 minutah zbral 5 obramb.

Kljub temu so se Koprčani znova približali na minimalni zaostanek (9:10). Trije zaporedni zadetki Tima Cokana so nato gostom omogočili nekoliko bolj lagodno vodstvo štirih golov (10:14). Prav 21-letni krilni rokometaš je bil na koncu tudi najboljši strelec tekme.

Varovanci Alema Toskića so si v zaključku polčasa privoščili nekaj napak. Matevž Žagar, najbolj razpoložen strelec v taboru Kopra, je to izkoristil s štirimi zaporednimi goli, Primorci pa so tako na odmor odšli z minimalnim zaostankom (14:15). Tudi v prvi polovici drugega polčasa se Celjani niso uspeli otresti primorskega zasledovanja kar se tiče zadetkov. Koprčani so namreč ves čas dihali za ovratnik aktualnim prvakom in lovili minimalni zaostanek (20:21).

V 44. minuti so domačini izid poravnali na 22:22, obetala pa se je izredno zanimiva končnica. Koprčani so nato malce zatajili v fazi napada, ko se celjska mreža ni zatresla kar 9 minut. Kljub temu sta bili ekipi 5 minut pred iztekom ure rezultatsko izenačeni (25:25), Primorci pa so imeli celo napad za vodstvo, ki ga je Rok Marič uspešno zaključil (27:26).

Domači rokometaši so minuto pred koncem storili napako v napadu, s tem pa Celjanom dopustili pomemben napad na poti do zmage. Pivovarjem je 20 sekund pred koncem tekme pripadla sedemmetrovka, ki jo je uspešno izvedel Cokan, poraz Kopra pa je z obrambo nato še dokončno zapečatil celjski vratar Nebojša Bojić.

Foto: RK Celje Pivovarna Laško/Facebook

Komentarji