Kodrin in Novak demolirala Koper

Koprski rokometaši so na gostovanju pri Celju doživeli pravo simultanko. Samo dva celjska rokometaša sta zadela skoraj toliko zadetkov kot celotno obalno moštvo. Tako eni kot drugi so se le še utrdili na dveh različnih koncih lestvice državnega prvenstva. 


Uvodne tri gole za Celjane je zadel Tilen Kodrin, tako on kot Domen Novak pa sta samo v prvem polčasu prispevala vsak po 7 zadetkov. V vratih domačih je blestel tudi Filip Ivić, poleg tega pa so Koprčani kot za stavo grešili nasprotnikova vrata, včasih jim je zagodla še vratnica. Do odmora je obalno moštvo uspelo izpeljati vsega 5 uspešnih napadov, izgubili pa so osem žog. Ob polčasu so Celjani vodili z visokih 18:5.

Kodrinu in Novaku, ki sta na srečanju skupno dosegla 20 zadetkov (vsak 10) se je pridružilo še ostalo Celjsko moštvo in po delnem izidu 6:2 v uvodnih minutah nadaljevanja je bila tekma praktično odločena. Kljub temu da je Koper dosegel dvakrat več zadetkov, kot v prvem polčasu, so Celjani slavili gladko zmago. Končni rezultat je bil 36:21.

 

Photo: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji