Končal se je pokal Gjensidige

Med rokometnim vikendom v Trondheim Spektrumu na Norveškem so se štiri najboljše evropske moške ekipe pomerile na prijateljskem turnirju za pokal Gjensidige, ki je služil kot uvod v novo sezono zlate lige.


Aktualni svetovni prvaki Danci, aktualni olimpijski prvaki Francozi, Norvežani in Nizozemci so se pomerili na tridnevnem turnirju, lovoriko pa je osvojila Danska po treh zmagah.

Prvi dan turnirja, ki je bil na sporedu v četrtek, 4. novembra, se je Danska pomerila z Norveško, kar je bila ponovitev četrtfinala na olimpijskih igrah v Tokiu 2020 avgusta lani. Danska je takrat zmagala (31:25), v pokalu Gjensidige pa je s še eno odlično predstavo zopet zmagala, tokrat z 31:28. Za Norveško je odlično tekmo odigral  Sander Sagosen, ki je dosegel 11 golov.

Sagosen, ki se bo leta 2023 vrnil v norveško ligo v Kolstad, je bil tako rekoč neustavljiv, na celotni tekmi je zgrešil le štiri strele. Danska, ki ni mogla računati na MVP-ja zadnjega moškega svetovnega prvenstva Mikkela Hansena, je kljub temu zmagal. S sedmimi goli je bil najzaslužnejši za zmago Emil Jakobsen.

V soboto sta se pomerili Francija in Danska. Z veliko novimi igralci na obeh straneh se je Danska maščevala za njihov olimpijski poraz. Zopet je bil nezasutavljiv Jakobsen, ki je zadel vseh svojih 10 strelov in tlakoval pot k novi zmagi, tokrat z 31:26. Najboljši strelec Francije je bil Elohim Prandi s petimi goli, Timothey N’Guessan in Dylan Nahi, sta dosegla po štiri.

Norveška je v soboto dosegla svojo zmago, ko je pred svojimi navijači blestela proti Nizozemski in zmagala s 40:29. Blestela sta mlada Simen Holand Pettersen in Alexander Blonz, ki sta na tekmi skupaj dosegla 17 golov.

Danska je na zadnji tekmi v nedeljo proti Nizozemski potrdila dobro formo, ponovno je z odlično igro zmagala (33:19). Trener Nikolaj Jacobsen je poskrbel, da so vsi njegovi igralci dobili priložnost za dokazovanje, Johan Hansen, Niclas Kirkeløkke, Hans Aaron Mensing in Jacob Holm, pa so si s po štirimi zadetki prislužili naziv najboljših strelcev.

Na zadnji tekmi skupine je gostiteljica Norveška izgubila še drugo tekmo v štirih dneh, tokrat proti Franciji (25:31). Tudi tokrat brez Sagosena, mlada norveška ekipa ni imela nobenih možnosti proti izkušenejši Franciji. 20-letni igralec Theo Monar, je bil s šestimi goli najboljši strelec aktualnih olimpijskih prvakov na enem od prvih uradnih nastopov za francosko reprezentanco.

Foto in vir: IHF

Komentarji