Športna direktorica Krima bi si želela še kanček sreče

Po menjavi na trenerskem mestu Krima Mercatorja in nekaj neuspelih lovih na točke v Ligi prvakinj, smo športni direktorici kluba, Deji Ivanović zastavili nekaj vprašanj.


Krimovke si želijo rezultatsko krivuljo v Ligi prvakinj obrniti navzgor, saj le ena zmaga ni to, kar so si v prestolnici želeli. Glede menjave trenerja in stanja v ekipi smo se obrnili na športno direktorico kluba.

Kakšne so realne možnosti za napredovanje po dosedanjih predstavah?
“Tekmovalni sistem Delo EHF Lige prvakinj je zastavljen tako, da prvi dve ekipi iz vsake skupine neposredno napredujeta, zadnji dve izpadeta iz nadaljnjega tekmovanja. Mesta od 3. do 6. se v četrtfinalu pomerijo s skupino A. Naša glavna naloga je, da smo ob koncu rednega dela, pri čemer še ni bila odigrana polovica tekem, med prvih šest ekip skupine B, kar nam zagotavlja napredovanje.”

Na kakšen način ste se razšli s trenerjem?
“S trenerjem smo se sporazumno razšli. Žal rezultati v tej sezoni ne odsevajo želja, ki smo jih skupaj zastavili pred pričetkom tekmovalne sezone 2021/22. Verjamemo, da smo sestavili ekipo, ki je konkurenčna temicam v Ligi prvakinj in vsi skupaj si želimo,  da se to pokaže tudi na tekmi. Nismo prvič v takšni situaciji, a hkrati še ni nič izgubljenega. Urošu Bregarju želimo vse najboljše na nadaljnji poti.”

Ali je kakšen poseben razlog da se Bregar ni prišel poslovit naslednji dan oziroma naslednja dva dni?
“O razlogih za takšno odločitev težko govorimo, to je vprašanje zanj. So pa tako ekipa kot vodstvo kluba vseskozi delovali združevalno, z maksimalno mero zaupanja in vere v to, da se bo krivulja obrnila navzgor. Kadar se to ne zgodi, je odgovornost vodilnih, da skušajo narediti vse, da se pot znova usmeri proti ciljem.”

Ali je Nataša dolgoročna rešitev? Za koliko časa boste podpisali z njo pogodbo?
“Nataša Derepasko ima odličen vpogled v ekipo, igralke ji zaupajo, zato je vsekakor prava izbira v teh težkih časih, ko se rokometašice borijo in iščejo izhod iz negativnih rezultatov. Že prva tekma pod njenim vodstvom je nakazala rast ekipe, viden je bil napredek, kar potrjuje našo izbiro. Voditi RK Krim Mercator je vsekakor izziv, ki bi si ga želeli sprejeti mnogi, a verjamemo, da sta tako kot strokovnost pomembna tudi razumevanje ženskega rokometa in kontinuirano delo. Nataša je del naše zgodbe že več desetletij in razume situacijo, v kateri so se znašle igralke. Je tudi ena od kandidatk za dolgoročno mesto prvega trenerja ekipe.”

Se pripravlja še kakšna okrepitev?
“Okrepitev za sezono 2021/22 ne načrtujemo. Počasi se v tekmovalni ritem vračata kapetanka Nina Žabjek in Valentina Klemenčič, v novem letu naj bi se nam priključila tudi Sanja Radosavljević. Želimo si predvsem, da sezono speljemo brez večjih poškodb in da ključne igralke, ki so bile pripeljane v Ljubljano, ujamejo svojo formo. Ko se bo poklopilo tudi to, bomo še močnejši in nevarnejši tekmec. Bi pa si želeli še kanček sreče, ki nas to sezono ne spremlja.”

Bregar je v preteklosti na Krimu dosegal vrhunske rezultate glede na kader ki ga je imel na voljo. V kolikšni meri so letošnji rezultati v LP posledica nehomogenosti vaše ekipe?
“Energija znotraj ekipe je dobra, tudi dekleta se dobro razumejo med seboj. Morate razumeti, da so glave športnikov naravnane na zmagovalno miselnost in je s serijo porazov težko presekati negativna občutenja pri športnikih. Rokometašice imajo na voljo vso strokovno pomoč, da skupaj iz tega zrastemo močnejši in še boljši, kar verjamem, da se bo tudi zgodilo. Včasih je potrebno biti potrpežljiv. In to je zdaj naša naloga.”

V čem je Nataša boljša od Uroša, da bo dvignila rezultatsko krivuljo navzgor?
“Trenerjev ne bi delila na boljše in slabše. Vsak ima svoj sistem dela in metode, s katerimi cilja na realizacijo zastavljenih želja. Mi si vsekakor na čelu Krima želimo nekoga, ki lahko ponotranji naše vrednote in ima hkrati žilico za delo z ženskim kolektivom. Velikokrat je pri ekipnih športih »šok terapija« v obliki menjave trenerja tista, ki predstavlja najhitrejšo potezo, ki jo v danem tekmovalnem ritmu lahko potegneš. In to smo tudi storili.”

Komentarji